Kreativní sada na výrobu lapače snů

V některém z minulých příspěvků jsem psala o tom, jak nerada kupuji dětem hračky. Máme malý byt a nechci ho plevelit věcmi, které brzy odloží. Navíc moc ráda to potěšení z vybíraní hraček přenechám prarodičům 🙂 Nejsme ale žádní krkavčí rodiče, abychom dětem nic nedopřáli, jen raději zainvestujeme do knih, her, výtvarných potřeb nebo kreativních sad. Právě jednu kreativní sadu od Pikle dostala Éčko k svátku.

Sada na výrobu lapače snů

Po přečtení knihy Kamínek měla Éčko velmi intenzivní potřebu nosit si domů materiál na výrobu vlastního lapače snů. Peříčka, lístky, proutky, větvičky, kaštany… Její pokusy dopadly neslavně, většinou vznikl nějaký podivný shluk věcí na provázku, který záhy letěl do koše. Ona smutná, že se jí nevede práce podle představ, já smutná, protože máme doma hromádku neštěstí.

Ještě že máme v Čechách tak šikovné ruce (a hlavy), které myslí právě na podobné situace. Na Mamafestu 2019 jsem potkala Jitku z Pikle a vzpomněla jsem si, že právě nich můžu objednat kompletní sadu na výrobu lapače.

Vymyšleno do posledního peříčka

Když sada dorazila domů, měla jsem co dělat, abych se do ní nepustila sama… Nebo aspoň nenakoukla pod víko. Kdo by odolal tomu krásnému balení 🙂

Balení obsahuje dostatek veškerého tvořícího materiálu. Nejdůležitější je samotný vyplétací kruh, který tvoří tělo lapače. I když děti asi bude nejvíc zajímat všechno to drobné zdobení, kterým si lapač vymazlí. Korálky, peříčka, provázky, bavlnky… Všeho je tu opravdu dostatek, takže nehrozí, že by v průběhu výroby došel materiál.

A i když samotné vyplétání lapače vypadá jako složitá záležitost, přiložený návod je tak srozumitelný, že když to zvládnu já, tak i kdokoliv jiný 🙂 Éčku jsem pomohla pouze na začátku s prvními kroky, zbytek už vypletla sama pouze s lehkou pomocí s vázáním středového korálku.

Ta nejzábavnější část

Hotovo, vypleteno, omotáno! Teď přichází další kreativní část a to je zdobení! Tohle už děti zvládnou v pohodě samy, stačí si podle svého vkusu navlékat korálky, navazovat peříčka, provázky, bavlnky… Nejlepší na tom je, že ať to děti nastřílí na lapač sebevíc ledabyle, pořád to bude vypadat dobře 🙂

Holky z Pikle myslí na kluky a i na holky, proto mají v nabídce tři barevné varianty. Modrobílou pro kluky, růžovomintovou pro holky a přírodní pro všechny. Tu jsem volila i já, růžové zrovna moc nefandím, i když Éčko by asi sáhla po ní. Nicméně tentokrát převládlo mé ego 🙂

Když je lapač snů hotový, stačí ho jen umístit ideálně nad postel, aby mohl plnit svoji funkci – zachytávat špatné sny a noční můry. Jestli opravdu funguje, to musí posoudit každý sám, naše děti spí jako špalek i bez lapače 🙂

Pro koho je sada na výrobu lapače snů vhodná?

Sada od Pikle potěší všechny kreativní dušičky holek i kluků od 3 let výš. U věkové kategorie 6+ už se rodičovská asistence omezuje na minimum. Sada poslouží jako skvělý dárek pro kamarády, kamarádky, maminky, tetičky i babičky nebo jako tvořivá zábava na narozeninovou oslavu či Dne dětí.

Na závěr bych ráda zdůraznila, že toto není sponzorovaný článek. S kreativní sadou jsme byly obě natolik spokojené, že ji moc ráda doporučím dál. Stejně tak doporučím i hlasování o Mamablog roku 2019, kde můžete podpořit svou oblíbenou blogerku a ještě u toho vyhrát některou z cen. Letos tam najdete i mě, v kategorii Lifestyle, blog Malé radosti.

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *