Mamafest 2019

O tom, že doba strávená s dětmi na mateřské, potažmo rodičovské dovolené, není někdy zrovna procházka růžovým sadem, není třeba polemizovat. Neustále poblité oblečení s fleky od příkrmů se stanou jakousi nepsanou uniformou, spánek v kuse alespoň tři hodiny je fata morgána a batoh místo kabelky skrývá místo diáře a rtěnky lopatičky, kamínky, autíčka, kapesníky, plíny, náhradní ponožky i větvičky. Nemluvě o tom, jak rychle se změní slovní zásoba a sociální život. Já osobně jsem si po prvních dvou letech doma připadala jako po lobotomii…

Rodičovská dovolená jako čas pro změnu

Jenže! Rodičovskou dovolená může být i skvělá příležitost jak dát svému profesnímu životu nový směr.

Ruku na srdce, kolik znáte žen, které se po dětech vrátily ke svému původnímu zaměstnání? A kolik by bylo těch, které i s dětmi za zády dokázaly rozjet vlastní business? Nebo začaly aspoň psát blog, vést lokální mateřské facebookové skupiny, prezentovat sebe a svůj životní styl na sociálních sítích, inspirovat ostatní? Těch prvních  jsem já osobně potkala opravdu minimum, zato v té druhé kategorii se ocitlo mnoho mých kamarádek. Koneckonců i já jsem ten, kdo se dokázal nasměrovat pracovně jinam a psaní blogu mi k tomu velmi pomohlo. Scénář je většinou velmi podobný – po narození dětí zjistíte, že vám na českém trhu pro děti něco chybí, něco postrádáte. A od prvotního nápadu k jeho proměně ve skutečnost už je to jen kousek… Oblečení, hračky, klipy na dudlíky, hry, dekorace, šátky na nošení dětí… Někdo zůstane při zemi a spokojí se s malým přivýdělky, jiným se povede nakopnout svůj sen a přetransformovat ho do podoby zavedené značky a zaměstnat několik dalších lidí.

 Autor – Iva z blogu Diy projekty 

Mamafest 2019 pro všechny aktivní mámy

Pokud právě přemýšlíte, jestli se pustit mezi podnikatelské žraloky nebo už máte vlastní projekt, ale potřebujete profesní radu nebo „jen“ brainstorming, přijměte mé pozvání na druhý ročník festivalu pro všechny mámy, co na mateřské nesedí doma na zadku, ale dívají se i do budoucna – Mamafest 2019.
Konference Mamafest se letos zaměřuje hlavně na obchod a on-line marketing, bez kterého se dneska už nikdo neobejde. Čekají na vás přednášky, konzultace s experty, panelové diskuze a hlavně propojení se s jinými ženami, které mají stejný cíl. 
Já sice pracovní změnu neplánuji, jsem v nakladatelství Lali jóga nesmírně spokojená, ale i tak si na Mamafestu najdu spoustu věcí, které mě zajímají nejen profesně, ale i lidsky. A na co se z nabitého jednodenního programu těším já?
  • Margareta Křížová poradí, jak přetvořit originální nápad ve skutečné podnikání
  • Jiří Rostecký z Mladého podnikatele povede diskuzi s holkami z Unuo a Pikle
  • Míša Záleská z bude diskutovat s blogerkami Míšou z MKlife, Katkou z Mama-life a Bárou z Our Family Kitchen
  • Klára Mouchová ukáže poradí,jak prodávat na Instagramu
  • Monika Trojanová se podělí o svoje tipy na poli obsahového marketingu a copywritingu
 
Přednášejících a mentorů bude mnohem více, tohle je jen část těch, které se budou všem ženám – matkám v sobotu 9. března věnovat.
Holky z Pikle – Zdroj
Praktické informace
Kde: divadlo Venuše ve Švehlovce, Slavíkova 22, Praha 2
Kdy: v sobotu 9. března, od 9:00

Chystáte se někdo? Zaujala vás takhle akce? Hodilo by se vám takovéhle nakopnutí?

Venuše ve Švehlovce – Zdroj
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *