Rýmáci na scénu

Tak je to zase tady… Ráno za okny mlha jako v prádelně, stínům rostou dlouhé nohy už od páté hodiny odpolední a s návratem do školkového kolektivu se vrací kamarádka nudle.
Loni nastoupila Éčko do školky na 3 dopoledne v týdnu, letos už je v povinném předškolním ročníku a docházka získala jakousi pravidelnost. Po dvou týdnech odpadla s rýmou … Mno, myslela jsem, že alespoň měsíc by mohla dát… Naivka.

Minulý rok v období září až prosinec strávila ve školce celých 6! dní. Slovy šest za čtyři měsíce. Velkou vinu na tom měla zlomená ruka, ale v listopadu a prosinci přišel klasický kolotoč – dva dny mezi dětmi a 3 týdny doma s virózou/nachlazením. Hledala jsem cestu, jak rychle podpořit imunitu, na lékárenské preparáty s obsahem imunoglukanů už jsem odborník. Srovnávání složení, obsah účinných látek, přidaný cukr, poměr cena : obsah…. S nulovým výsledkem a hromadou vyhozených peněz. Imunita stagnovala, nastartovat se mi jí nepodařilo, i když šla do školky pouze v 100 % zdravotním stavu. Zázrak jako z reklamního letáčku se nekonal.
Letos jsem se pokorně vrátila k přírodní cestě, společně si s dětmi dopřáváme ráno a večer kombinaci Echinacea a Hylak, řádnou porci sezónního ovoce a zeleniny s přídavkem zázvorového čaje. A včera jsme dostali větev čerstvého rakytníku, vitamínovou bombu. Vitamín C si navíc zachovávají i produkty z něj zpracované, i když čerstvý je samozřejmě nejlepší. 
Echinacea je známá hlavně pro své antivirové a antibakteriální účinky a celkově zlepšuje imunitu. Navíc urychluje rekonvalescenci po nachlazeních a pomáhá i při chronických onemocněních.
Rakytník je další imunitní všelék. Obsahuje koktejl vitamínů C, A, B, D, F, K, P. Vitamín P navíc podporuje vstřebávání Céčka a zvyšuje tak jeho účinnost. Díky tomu se v rakytníku uchovává vitamín C i při dalším tepelném zpracování nebo sušení. Navíc u něj byly zjištěny protinárodové účinky … no to chceš!
A proč zrovna Hylak? Alfou a omegou všeho jsou střeva. Když nejsou střeva v pořádku, nemůže tělo správně fungovat. Takže si jednou za čas dopřejeme doma všichni Hylakovou očistu, doplníme střevu prospěšné bakterie. Hlavně po antibiotické léčbě je Hylak forte zázrak nad zázraky. 

Éčko je zase o rok starší, imunita je zase trochu lepší, tak doufám, že naše přírodní cesta jí dovede do cíle a přestojí školkový podzim se štítem.
A co se osvědčilo Vám? 
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

4 thoughts on “Rýmáci na scénu

  1. Mě se taky osvědčily Aromatica echinaceové kapky, a protože loni nejmladší často marodila s ušima, tak teď zkouším orální probiotika Bactoral.Tak snad…držím palce všem školkovým dětem, u nás už hlásí epidemii pusa,ruce,nohy…

  2. Jani, naše děti nebyly lonskou zimu prakticky téměř nemocné, když nepočítám menší rýmičky a Jůiny jednodenní virózky. Bylo to poprvé za jejich život. Osobně to přikládám měsíčnímu pobytu u moře. Jsem zvědavá na letošek, co přinese.

  3. Na Bactoral se určitě podívám, moc děkuji za tip. Hlavně když to bude fungovat 🙂 V naší školce je to zatím relativně v pohodě, čekám nárůst s pořádnými plískanicemi. Ale pusa-ruka-noha tam ještě nebylo 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *