Fler Offline… nebo raději online?

V neděli jsem se se svým malým holčičím doprovodem vypravila na dlouho očekávaný Fler Offline. Po prosmrkaném a prokašlaném týdnu už nutné rozptýlení. Vím, že na sociálních sítích měla tahle dvoudenní akce velice pozitivní ohlasy, za sebe bych ho v jedné větě mohla shrnout jako „nuda a šeď“… Očekávaný „aha“ moment se nekonal, peněženka zůstala de facto plná a za srdce mě vzalo jen několik stánků. Bylo to výběrem tvůrců? Přesyceností Fleru? Mojí náročností? 
Horší zprávy mají předcházet těm pozitivním, kousnu tedy do toho kyselého jablka. Velký průšvih bylo občerstvení a jeho ne/přítomnost. Jasně, návštěvníci přišli primárně za nákupy a ne za jídlem, ale mít v nabídce balené bagety, obyčejné koláče (v neděli odpoledne poslední 2) a kávu Julius Meinl? To na akci takového rozměru nepatří. A jak se tu stravovali prodejci? To každý počítá s obří celodenní svačinou? Popravdě i lokální pražské malé Fler jarmarky mají lepší nabídku. V Praze je hromada bister a kaváren, které na podobné podniky běžně zajišťují kompletní kvalitní catering, snad se příště dočkáme třeba i kvalitní kávy, sendvičů či polévek. 
Venkovní prostory v prvním i druhém patře poskytovaly ideální prostor pro doprovodný program. Jak krásně by sem sedla módní přehlídka, DJ set nebo dopolední dětské divadlo. 
Výběr tvůrců byl občas trochu nuda. Sukně, kabelky, náušnice, sukně, kabelky, panenky a hele, zase sukně… Chybělo mi tu větší zastoupení papírnického zboží, skla, užitného porcelánu, přírodní kosmetiky, autorského tisku, dřevěných a didaktických hraček, obuvníků či kresby. Navíc někteří prodejci přijeli pouze na jeden den a nikde se mi nepodařilo dohledat, kdo už tu v neděli nebude. Možná jen špatně hledám???
Abych nebyla hnidopich, najdou se i světlé okamžiky. Tím největším je veliký zájem a ochota lidí nakupovat. Jsem ráda, že návštěvníci si udělají čas i o slunném víkendu a jdou podpořit českou tvorbu místo asijských továren. Že přemýšlí nad tím, co kupují, od koho to kupují, zajímají se o složení kosmetiky (ano, u Biorythme bylo stále nacpáno) a jídla (stejně tak u Monamy).
Zrekonstruovaná hala na Balabence se ukázala jako kvalitně zvolené místo. Velký čistý prostor, široké uličky mezi stánky, dostatek denního světla. Nebýt horka na padnutí, neměla bych co vytknout. 
Z konkrétních jmen musím vyzvednout Monamy a její geniální okurkovou marmeládu (hurá, konečně něco k jídlu). Na jejích výrobcích a celkové prezentaci je vidět promyšlenost, láska k surovinám a k jídlu. A fronty, které se tu dělaly, mluví za vše. 
Velký zájem byl u stánku Biorythme, bohužel jsem si u milé Anety nestihla nakoupit, mládě mě nutně potřebovalo odvést jinam. Naštěstí se s jejími výrobky lze potkat i na jiných pražských akcích a tam už si čas udělám. Btw., už jste četli její nový blog o hormonální antikoncepci
Dcera si udělala radost květinovou sponkou hned u vedlejšího stánku s květinovými šperky
Já jsem zamířila ke stánku lind, nutně jsem potřebovala sešit na recepty 🙂 Mimo krásného papírenského zboží jsem obdivovala autorské lněné panely. 
Ke stánku AndreyD. jsem původně šla omrknout něžné výšivky nejen na domácím textilu a nakonec jsme si spolu popovídaly i o zero waste domácnosti a ekologii. 
Z široké nabídky kabelek jednoznačně zvítězila značka ART-YVAH alias Láska. Materiály (sláva, konečně kůže a nikoliv koženka), kvalita šití, detaily, jednoduchost a promyšlenost. O 1. 5. 2017 se z Fleru stěhuje na vlastní eshop. 
A naše oblíbené stálice – Lucka z Vyrobeno tlapkama se svojí skvělou letní bambusovou kolekcí a originálním softshell oblečením pro děti. 
A Břichopas toys 🙂
A co vy, byli jste? Líbilo se? 
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *