Výstava / Magie malostranských vikýřů

Páteční dopoledne bylo ve znamení hraní a kultury, v plném složením doplněném o kamarádku s 2 dětmi jsme vyrazili do galerie Malostranské besedy na legendární výstavu Play. Výstava je pro veřejnost otevřena od 10 hodin, pro školy už od 9. My jsme se dopoledne s jednou školní třídou sice míjeli, ale zhruba do půl 12 jsme měli celou výstavu pouze pro sebe. Více návštěvníků přišlo až kolem 13-té hodiny, kdy už jsme byli na odchodu do nedalekého Angelata pro zaslouženou odměnu 🙂
Díky úžasnému půdnímu členitému prostoru je expozice rozdělena na menší“hnízda“, část objektů je až v hřebeni střechy, odkud je navíc úžasný výhled po Malé Straně. Mimo hraní si tu můžete v klidu posedět v oknech a pokochat se pohledem do okolí. Instalaci plnou kinetických, hudebních či optických objektů si užijí nejen děti od batolecího věku, ale i dospělí. 
Nebudou zklamáni ani ti, kteří navštívili minulé ročníky, některé předměty jsou původní, většina jsou ale úplné novinky. 


Magické vikýře můžete navštívit v galerii Malostranské besedy denně od 10 do 18 hodin. Celá výstava poběží do 30. 6. 2017. Vstupné základní činí 130 Kč, snížené 75 Kč a rodinné 325 Kč. 

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

1 thought on “Výstava / Magie malostranských vikýřů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *