Svět knihy 2022

Po covidové pauze se letos mohl konečně uskutečnit Svět knihy 2022 bez omezení a v celé své kráse!

Průmyslový palác konečně prochází rozsáhlou rekonstrukcí po požáru v roce 2008. Po 13 letech handrkování se současnému magistrátu povedlo nastartovat velmi vkusnou přestavbu. Kompletní výstavba levého křídla a rekontrukce středu a pravého křídla, by měla být hotova v roce 2025. Pak se snad Svět knihy přestěhuje opět „pod střechu“.

A než se Praha dočká obnovy Průmyslového paláce, je potřeba zvolit pro Svět knihy 2022 a roky následující důstojnou alternativu. Letos padla volba na řešení rychlé, jednoduché, elegantní a prověřené – výstavní stany na Výstavišti. Nebudu hodnotit špatně zvolené, potažmo nijaké ukazatele, kdy ve čtvrtek první návstěvníci bloudili Stromovkou ani horko a vydýchaný vzduch ve stanech, ale fragmentace vystavovatelů do několika stanů i pestrá food zóna, se letos opravdu povedla!

Protože jsem člověk knihumilný, ale odolný, slepé nakupování všecho za veletržní ceny či s nálepkou „sleva“ se mě již netýká. Šla jsem tedy na jistotu k Pasece pro novou Hildu a Období hurikánu Fernandy Melchor. K těm jsem hned s radostí vyfasovala první komiksový sešit Prašiny. Bohužel už jsem zazdila novinku Jana Bělíčka V chapadlech murmuru, který mi ve své původní podcastové verzi velmi lahodil. Doženu to ale při nejbližší příležitosti v knihkupectví.

A teď už jen rychlým obrazem…

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *