Do dospělého ouška / Letní kapela

Ráda bych v podobě aspoň malých rychlých příspěvků oživila tenhle můj malý vesmír.

Dneska hudebně, protože po včerejším koncertu Jaromíra 99 a jeho nového projektu Letní kapela v Kasárnách Karlín, to ani jinak nejde! Po dvouleté pauze, kdy covid i myšlenkové nastavení stáhlo moje návštěvy kultury na minimum se zdá, že lepší časy jsou přede mnou.

Priessnitz jsou dávno pohřbeni, ale covid otevřel jiná vrátka a Jeseník stále žije. Jaromírova poetika, kontrasty, vyprávění příběhů a Sudety ožívají novou krví… Základ repertoáru ale stále tvoří songy Umakartu, Priessnitz, Kafka Bandu či The Bombers, postupně ale přidávají nové vlastní písničky, které byly na stejnojmenné desce pokřtěny právě v Karlíně.

“Ty texty pro Letní kapelu se nějak vybublali na povrch při mých kovidových procházkách podél řeky, mezi stromy, na polních cestách. Jsou to střípky vzpomínek, na rodiče, první lásku, dům kde jsem prožill dětství … Přesto myslím, že je to celé napsané smířlivě. snažím se brát svět takový jaký je, i když je to někdy těžký.”

Komu chybějí Priessnitz, Letní kapela složená z části z bývalých členů spojených s muzikanty kolem Jaromíra Švejdíka, mají čím zaplnit svoje playlisty!

Díky za včerejší necelé dvě hodiny krásy a brzy na viděnou!

Vojtěch Šeliga – klávesy

Lukáš Morávek – trubka, kytara

Apostolos Joanidis – kytara

Petr Weiser – basa

Zdeněk Jurčík – bicí 

Jaromír Švejdík – zpěv

Další moje oblíbené hudební tipy najdete TADY.

Během následujících dvou měsíců se chystám na pražský Metronome festival (s dětmi), slovenskou Pohodu (bez dětí) a konečně i na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, tak si tady do svého kulturní rybníčku přidám pár rybek 🙂

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *