Na návštěvě v Hračkotéce…

Když jsem před několika týdny nastupovala do práce, ani se mi nesnilo o tom, že budu stát na pomyslné druhé straně barikády u svých oblíbených obchodů. Tam, kde jsem dřív objednávala jako obdivující zákazník, jsem nyní v pozici partnera a toho, kdo vystavuje faktury a zásobuje zbožím 🙂 Jedním z pražských obchodů, kde si můžete koupit naše jógové knihy a karty, je i Hračkotéka. Když přišla příležitost, udělat si do Školské, kde Hračkotéka bydlí, výlet s foťákem, neváhala jsem ani minutku.

Lali jóga

Až budete hledat vánoční inspiraci nebo designové a zajímavé dárky, vzpomeňte si i na Hračkotéku. Tady najdete na jednom místě smysluplné hry, hračky, knihy, Montessori pomůcky, stavebnice, hudební nástroje i výtvarné proprietky pro všechny dětské věkové kategorie. Hračkotéka nabízí pouze pečlivě vybrané produkty z kvalitního materiálu a s dohledatelným původem, které rozvíjí kreativitu dětí i jejich estetické vnímání.

Z Čech i lákavých dálek

Hračkotéka má poměrně velké zastoupení českých hračkářských i papírnických firem, které už si na tuzemském trhu svoje místo našly. Jsou to například oblíbené pišlické dopravní prostředky,  deskové hry Lucie Ernestové, kartonové doplňky do dětských pokojů Unlimited design nebo překrásná pexesa od Jou Jou. 

Unlimited design a jejich doplňky do pokojíčků
Jou jou
Stolní hry Lucie Ernestové
Naživo tu můžete obdivovat úžasné a propracované hry maďarské Marbushky, doplnit svoji zásobu magneticbooků od známého francouzského výrobce Janod nebo vybírat z ohromné zásoby kreativních setů, tetovaček a karetních her dalších Francouzů – Djeco. Samozřejmě jsem neodolala, jejich karetní hry jsou skvělé na cesty a dětem jsem domů koupila Batapuzzle, které kombinuje přebíjenou a puzzle.

Deskové hry od Marbushky
Balanční akrobati od Villac
Karetní hry Djeco
Kreativní sady Djeco

Nesmím samozřejmě zapomenout ani na literaturu. Hračkotéka si na svém výběru knih očividně dává dost záležet. Kromě kvalitních profláknutých titulů velkých nakladatelství tu najdete i krásný výběr z těch menších a maličkých. Třeba Lali jóga (žeano :-)) pro malé jogíny, kapesní atlasy z Bylo nebylo, širokou nabídku z Meandru, Poketa, Běžílišky i Labyrintu, knihy Pavla Čecha i Petra Horáčka. Co si budeme povídat, krása střídá nádheru a s jakoukoliv knihou budete u dětí a rodičů bodovat.

Albatros
Skvělá zašívárna pro děti a sortiment Lali jógy
Kapesní atlas lišejníků z Bylo nebylo

Hračkotéka pomáhá dvakrát

A teď si dáme edukativní chvilku… Víte, co je sociální firma? Jak praví moudrá definice:

Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu, jehož účelem je vytvářet pracovní příležitosti pro osoby výrazně znevýhodněné na trhu práce a k tomu jim poskytovat přiměřenou pracovní a psychosociální podporu.

A přesně tento status může Hračkotéka hrdě užívat. Až půjdete do obchodu pustit nějaký peníz, obsluhovat vás bude úžasný a komunikativní personál s „diagnózou“, který by jinde těžko hledal uplatnění. Popravdě ráda sem chodím hlavně kvůli nim, mají obrovský přehled o zboží, dokáží skvěle poradit a je vidět, že svoji práci dělají s láskou. Stop všem zpruzeným a otráveným prodavačkám, ty tady nepotkáte 🙂

Praktické informace

To nejdůležitější nakonec, kdy a kam vlastně můžete zajít?
Školská – Original Store
Kde: Školská 1384/34, Praha 1
Kdy: Po – Čt: 9:00 – 19:00, Pá: 9:00 – 18:00, So: 10:00 – 18:00
Web: KLIK
 
Růžová – PopUp Store
Kde: Růžová 970/7,

 Praha 1
Kdy:

 Po – Pá: 9:00 – 18:00

——————————————————————————————————————–
Toto není sponzorovaný článek
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *