Čteme dětem/ Raketa – Hravá kniha

Časopis Raketa, který vydává nakladatelství Labyrint, u nás doma rychle zdomácněl. Některá čísla přečteme a vyluštíme hned první týden, co nám časopis padne do schránky. Jiná čísla, která se zrovna netrefí do aktuálního zájmu dětí, odkládám na horší časy. Musím říct, že čím jsou děti starší, tím častěji se k časopisům vracíme a čteme je znovu a znovu dokola. Když Raketa oznámila vydání své první Hravé knihy, bylo mi jasné, že na léto jí „musím“ pořídit.

Naše vlaková výbava

Letos jsou to naše poslední prázdniny společně doma, v září půjdou obě děti do institucí a já do pracovního procesu, takže si je hodláme řádně užít. A protože auto neřídím, jezdím s dětmi na výlety vlakem. Naše povinná vlaková výbava musí obsahovat veeelkou svačinu, nějakou hru nebo karty a hravé sešity, omalovánky nebo lušťovky. Letos nám tohle všechno pokryje Hravá kniha od Rakety, takový multipack zábavy sbalený na cesty. Stačí mít u sebe jen pastelky a tužku. 
Hravá kniha obsahuje to nejlepší, co vyšlo ve všech patnácti číslech časopisu Raketa. Návody na hry, luštění, omalovánky, blouďačky, hledání rozdílů, dokreslování nebo příběhy k přečtení. A vlastně ani nevadí, že některé úkoly a příběhy děti znají z časopisů, které máme doma. Ono to stejně zase zapomenou 🙂

Kniha je určena pro děti 5+, ty budou ještě potřebovat pomoct se čtením a psaním, ale třeba naše šestiletá Éčko v tomhle věku už bez pomoci luštila sudoku i osmisměrky. A děti mladšího školního věku zvládnou celou knihu bez jakékoliv asistence.

Na cesty jedině vkusně, originálně a hravě

Díky tomu, že je Hravá kniha best of z Raket, opět zazářili naši oblíbení výtvarníci – ilustrátorka a grafička Johana Švejdíková, ilustrátorka a spisovatelka Aneta Františka Holasová (Pohádka o Ipsíkovi, Pidibabka z Brd), Jan Vajda ze studia Antimultivitamin, malířka a ilustrátorka Daniela Olejníková (Útěk, Největší přání…) a spousta dalších. Dětem je tak předkládáno vkusné a originální výtvarné zpracování, kýč má do Rakety vstup zakázán!
Co kvituji s velkým povděkem, Hravá kniha stejně jako časopisy Raketa neobsahuje ŽÁDNÉ reklamy. Takže na děti neútočí Brumíci, Pribiňáčci, Kostíci či jiná verbež. Popravdě tohle je jeden z důvodů, proč nekupujeme dětem komerční časopisy. Žádné podprahové podsouvání, že bez nejnovější Barbíny nebo přeslazeného pití nebudou ty nejúžasnější děti na světě.
Sečteno a podtrženo – Hravá kniha nebude chybět na žádné naší prázdninové cestě, ukrátí dětem dlouhou chvíli. Jediný problém mám s tím, že bych jí potřebovala nafukovací, takhle jí musím schovávat, aby si nevyluštily celou knihu ještě doma.
Cena není nikterak závratná, nyní je na stránkách Labyrintu kniha za 199 Kč, já jí dětem kupovala na Knihexu za 250 Kč. Za kvalitní tisk, papír, ilustrace a originální nápad si ráda připlatím.
Kupujete časopis Raketa? Nebo nějaký jiný? Máte už doma Hravou knihu?

A co nám vzkazuje Raketa na závěr?

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *