Hry pro děti / Kocourova dobrodružství

Mám tu toho tolik rozepsaného – fotoresty z výtvarné herny dva týdny zpátky, recenze na zimní rukavice pro děti (tak to už bude out samo o sobě), knížky, tipy na dětská divadla atd. atd. atd. Dneska to ale bude hrací a kochací. Čeká vás hra Kocourova dobrodružství!

Komářina Kocourova dobrodružství

Neustálý příval bacilů v prosinci a lednu nás nedobrovolně držela doma víc než by se mi líbilo. Točili jsme zásobu stolních her pořád dokola, až mi docházely trumfy i poklady ukryté na horší časy ve skříni. Jedna z her, kterou mají děti už skoro dva roky, je Kocourova dobrodružství od Ilony Komárkové. Tu najdete na Fleru pod přezdívkou Komára a působí i jako ilustrátorka dětských knih. Mimo Kocouřího dobrodružství máme doma ještě básničkovou knihu Dřív, než půjdem spát.
Kocouří dobrodružství funguje na principu puzzle. Z 18 pevných karet se dají sestavit postavy kocoura tak, jak k sobě patří a nebo vymýšlet spoustu vtipných kombinací. Je tu kocour rytíř, potápěč, víla či superhrdina… Každý se skládá ze tří dílků – hlava, tělo, nohy – které na sebe vždy navazují. V sadě je tedy 6 kusů hlav, těl a nohou a z toho už se dá vymyslet řádka fešných kocourů.
S kartami hrajeme i naši vlastní hru ve stylu lotta – karty zamíchám a otočím obrázkem dolů. Poté každý po jednom losujeme po jedné kartě a snažíme se sestavit libovolnou kočičí postavu. Cílem hry je sestavit alespoň jednoho kocoura. Na body většinou nehrajeme, Téčko zatím nedospěl do stádia, kdy umí přijmout prohru.
Výhodou hry je její skladnost. Malou kartonovou krabičku si můžu sbalit do batohu na cesty a i když je na ní používání už lehce vidět, zatím drží jako židovská víra. Spokojená jsem i se samotnými kartičkami, ilustrace jsou originální, vtipné a velice kvalitně zpracované. Karty drží, nikde se netřepí a i časté používání a přenášení jim zatím neublížilo.
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Hry pro děti / Kocourova dobrodružství

  1. Krásný! Další tip na dárek k narozkám, páč tohle by mohlo mít velkej úspěch.
    A rukavice sice budou out, ale za ten tvůj tip z OOTD článku jsem fakt vděčná, protože jsou super. Takže díky!
    Katka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *