Ben já Mína / Uvnitř těla

Po kladných recenzích na mých oblíbených blozích jsem v létě neodolala, objednala dětem časopis Ben Já Mína a tento týden nám přišlo první číslo. Po Raketě je to druhé periodikum, které nám začalo chodit pravidelně do schránky.

Ben Já Mína od Skatů (nejen) pro předškoláky

Ben Já Mína je útlý časopis zaměřený na předškoláky, který má na svědomí Skaut. Nenajdete tady naštěstí žádné Spidermany, Batmany, Elsy nebo Anny, hlavními hrdiny jsou malí skauti Ben a Mína, kteří zažívají společná dobrodružství v přírodě i ve městě. Jak jsem očekávala od Skautu,  časopis je plný informací o přírodě, světě kolem nás, obsahuje návody na tvoření, pokusy, hry a kopu témat ke společnému povídání. Vyžaduje totiž aktivní spolupráci s rodičem/vedoucím skupiny. Takže se nekoná žádné „dám dítěti časopis a mám 20 minut klid“ 🙂 Pro nás tohle bude skvělé periodikum na delší cesty vlakem.

Pestrá a různorodá témata

Každé číslo je zaměřené na jedno konkrétní téma, aktuální 1. číslo druhého ročníku se věnuje lidskému tělu a fyziologickým pochodům v něm. Tomu odpovídá i název dílu – Uvnitř těla. Dobré je si z netu stáhnout a vytisknout metodiku, ta obsahuje nejen podrobný návod, jak z časopisem pracovat, pravidla k jednotlivých hrám, ale i obrázky k vytištění a nalepení do časopisu. Na rovinu říkám, že bez metodiky je zážitek poloviční a opravdu se vyplatí si těch pár stránek vytisknout.
Hned na začátku si děti z dospělým povypráví o tom, co to vlastně znamená být nemocný a jak se rychleji uzdravit. Na následující dvoustraně je výlet do světa mikrobů, ten se oběma našim dětem náramně líbil 🙂 Velká část je věnovaná i jednotlivým smyslům, fungování plic, srdci a krevnímu oběhu. Děti se naučí měřit a počítat si tep nebo vymyslí, v jakých situacích jim srdce buší rychle a kdy je zase v klidu. Nechybí ani i několik návodů k tématickému vyrábění – větrník, foukací bublifuk nebo píšťalka ze žaludu. Opomenuta samozřejmě nesmí být ani na zdravá výživa nebo zdravé/nezdravé prostředí kolem nás. To vše je zakomponováno i v klasických úkolech jako je hledání rozdílů, vybarvování, doplňování nebo spojovačky.

Předplatné: ZDE
Cena: 5 čísel/225 Kč včetně poštovného
Cílová skupina: děti 4 – 7 let, skauti, školky a mateřská centra
Metodiky: ZDE

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *