Výstava / Jedinečný svět Adolfa Borna

Jaký program vymyslet dětem na upršený den? Vzít je přeci na výstavu … Navíc na takovou, kde děti budou spokojené a rodiče se nebudou nudit. Takže Muzeum Kampa a právě probíhající výstava Adolfa Borna Jedinečný svět byla první volbou. A protože sdílená radost se násobí, milou společnost nám dělala Eva s Jáíkem ze svého blogu evulekotule.

K prostoru galerie patří i nádvoří plné soch a skulptur, které rozhodně zasluhuje samostatnou návštěvu. Dětem se samozřejmě nejvíc líbila voda protékající skrz celý prostor a chtěly se jít smočit. 

Výstava se nachází v druhém patře galerie, bezbariérový přístup je zajištěn výtahem, takže se sem dostanou i návštěvníci s kočárkem. Expozice je rozdělena do dvou částí, každá v samostatné  tématické místnosti. V první jsou vystaveny kresby tuží, které vznikly na hojných autorových cestách po světě. Jednotlivé litografie jsou plné drobných vtipných detailů a vyplatí si je opravdu důkladně prohlédnout. Satirickým rukopisem a smyslem pro humor Adolf Born vystihnul jednotlivé země i jejich charakteristické rysy. Cestopisné obrazy vznikaly např. v Indii, na Taj-wanu i ve Skandinávii.
Holandsko
Druhá část představuje ucelenou kolekci pastelů a akvarelů. Velká barevná plátna jsou plná fantaskních tvorů a příšer. Všude po stěnách barvami hýří zoomorfní postavy, vystaveny jsou i známé ilustrace z knih … čistá esence hravosti a autorovy představivosti. 

Charles Darwin s rodinou 🙂
O patro níž jsou pak na plátno promítány ukázky z krátkých filmů Adolfa Borna, včetně dětmi oblíbené Žofky nebo pohádky Já, Baryk. Celé pásmo trvá cca 15 – 20 minut, v pohodě ho vydrží i menší děti.

A z Kampy do Angelata na zmrzlinu už je to jen malý kousek. Výborná zmrzlina a skvělá káva nám udělali sladkou tečku za báječným dnem.


Praktické informace:
Výstavu je možné vidět do 31.7. v Museu Kampa, U Sovových mlýnů 2, Malá Strana
Vstupné 130 Kč/dospělý, 220 Kč/rodinné

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *