Víkend v kostce aneb jak jsme (ne)šli na mini

Na víkend jsem měla naplánované dvě velké akce – v pátek Svět knihy v Holešovicích a v neděli festival Mini na Balabence. 
Svět knihy stál opět za to, vyhnula jsem se s dětmi víkendovým davům,  potkala se s pár známými, sehnala přesně to, co jsem chtěla a dokázala ukočírovat svoje nákupní chutě 🙂 Hlavním záměrem bylo koupit nový Dům myšek, Justýnku a asistenčního jednorožce a novou knihu od Jo Nesbo – Žízeň. To se povedlo a navíc jsme domů přivezli úžasnou obrázkovou knihu Celý svět v obrázcích od Toma Schampa.

V průběhu minulého týdne na mě festival Mini útočil ze všech stran – pozvánky, soutěže o vstupenky a limitované edice jednotlivých výrobců připravovaných právě pro tenhle víkend. V pátek to pak propuklo na plno a kam jsem se ve své virtuální sociální bublině podívala, tam na mě vykouklo Mini. Otevřu facebook a fotky z Mini, otevřu instagram a instastories z Mini, otevřu Blogger a články z Mini. V sobotu ráno už to bylo trochu moc i na mě, tak jsem se po dni stráveném s dětmi v Zoo definitivně rozhodla, že na neděli změním plány. Vážně potřebuji být stopadesátáprvní, kdo bude mít fotku dětí s rudou růží na retro karuselu? Opravdu tam potřebuji koupit něco, co jindy neseženu? A nebo tam chci jít kvůli tomu, že tam jdou všichni? Ach, ty sociální bubliny, které nás leckdy tlačí někam, kam vlastně ani nechceme? Nakonec děti strávily neděli v přírodě, já si v klidu dočetla Vegetariánku od Han Kang (moc doporučuji!) a večer jsem si zašla na jógu. 
Aby to nevyznělo negativně, festivalu Mini moc fandím a jsem ráda, že tahle akce vůbec existuje. Podporovat české designové tvůrce je nutné, nejen ty zaměřené na dětské zákazníky. Dětský svět nemusí být jen Hello Kitty a Mašinka Tomáš 🙂

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

4 thoughts on “Víkend v kostce aneb jak jsme (ne)šli na mini

  1. Taky jsem měla pocit, že je přeminiováno. My byli tenkrát na prvním ročníku, hezké to měli, ale lidí bylo moc a neobjevila jsem tam nic, co bych si nemohla objednat normálně přes net. Možná měli lepší ceny?
    My byli na zahradě a stloukali záhony 🙂
    Ale ten Svět knihy mě mrzí, hlavně kvůli Čechovi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *