Čteme dětěm / Pinocchio a Kráska a Zvíře

Další dvě knihy ze série pokladů italské ilustrátorky Manuely Adreani jsou opět klasické příběhy – Pinocchio a Kráska a Zvíře. Jiné dvě pohádky už jsem nakousla tady, Pinocchio a Kráska a Zvíře svým výtvarným ztvárněním nezůstávají pozadu. Formát knih opět není „kapesní“ a převažují velké dvoustránkové ilustrace. 

Příběh o nosaté loutce jsem neměla ráda už jako dítě a ani naše děti si ho úplně nezamilovaly. Chlapcovo chování je udivovalo a rozčilovalo, krásné obrázky naštěstí dokázaly zaujmout natolik, že jsme za dva večery knížku udolali. Některé ilustrace nejsou úplně pozitivní, některé až strašidelné, ty jsme rovnou přeskakovali. 

Zato Krásku a Zvíře si dívčí část rodiny zamilovala hned. Opět klasická pohádka, kterou v té Disney podobě zná každá malá milovnice princezen. Kráska je opravdu krásná a zakletý princ alias Zvíře je ztvárněn velice mile a lidsky. Z jeho zevnějšku nejde žádná obrovská hrůza, abychom museli přeskakovat stránky jako u Pinocchia. 

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Čteme dětěm / Pinocchio a Kráska a Zvíře

  1. Pinocchia jsem taky nikdy neměla ráda, i když ty ilustrace jsou nádherné.
    Máme doma Alenku, Sněhovou královnu a Malého prince (doporučuji) a právě Krásku a zvíře bych k nim chtěla dokoupit. A Oddyseu a Čaroděje ze země Oz 🙂 Prostě kromě toho Pinochcia no 😀

  2. Na Odyssea jsem koukala zatím je v knihovně, ale Alenka a Kráska je u mě top. No hold ta holčičí témata 🙂 Popravdě asi neznám nikoho, kdo by měl Pinocchia rád, takový nevděčník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *