Vánoční kupičky…

Než odstrojím stromeček a definitivně prohlásím vánoční svátky v naší rodině za ukončené, stihnu ještě tradiční fotku vánočních knižních přírůstků – těch dětských i dospělých.

Dětem…

Mládí vpřed aneb co našly děti pod jehličím.

U Téčka je to poněkud monotónní. Buď tam musí být reálně ztvárnění dinosauři, ryby nebo auta. Na žádné infantilní kresby ho nikdy moc neužilo a já se mu popravdě ani nedivím.

Dinosauři v kostce: Více než 60 prehistorických tvorů tak, jak jste je dosud ještě nikdy neviděli je velmi obsáhlá a graficky povedená encyklopedie s velkými ilustracemi a srozumitelným textem.

Dinosauři – Fascinující svět pravěkých obrů v poněkud netradičním formátu nabízí hlavně spoustu ilustrací s menším množstvím textu, ale zato s těmi nejdůležitějšími informacemi.

Gerda 2 – Příběh moře a odvahy asi není třeba příliš představovat 🙂 Krátký a laskavý příběh, který staví hlavně na vizuální stránce.

Starší Éčko si zase ujíždí na Harry Potterovi. A nová ilustrovaná se jako vánoční dárek dost nabízí.

Harry Potter a Ohnivý pohár je čtvrté pokračování oblíbené série, v ilustrovaném vydání vyšel letos. A je překrásný! Už jen listovat jím je pastva pro oko.

Harry Potter – Cesta dějinami čar a kouzel vyšlo k výročí 20. let od vydání prvního dílu. Je to průvodce po Bradavicích, kouzelnické historii i vyučovaných předmětech.

Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola mě nalákalo hlavně svými ilustracemi a ryze holčičím obsazením. Kniha o přátelství a dávné záhadě v sobě obsahuje i něco málo z naší válečné historie.

Pro nás rodiče…

Dáma má přednost, takže nejdříve moje přírůstky 🙂

Dcery nové doby se pyšní označením „německá Elena Ferrante“. Tak na tohle já jsem hodně vopatrná, podobná přirovnání zavání pěkným průšvihem. Ale historicky velmi obsáhlá sága čtyř přítelkyň začínající v roce 1900 jsou lákavé.

Tkaničky je další kniha, která se ohání jménem Eleny Ferrante. Autor Domenico Starnone by se totiž mohl za tímto pseudonymem skrývat. Nicméně rodinné drama a Itálie, to já můžu 🙂

Chirurg Petry Dvořákové není žádná novinka, recenze na něj jsou poměrně rozporuplné, ale její Dědina byla tak skvělá, že na názor cizích kašlu a vrhnu se na ní.

Vybírat knížky pro Chlapa je vždycky oříšek, má pár svých oblíbených autorů a ke všemu novému je velmi skeptický. Dostal tedy svoji osvědčenou klasiku.

Návrat krále Šumavy – agent-Chodec je druhý díl komiksové trilogie o Josefu Hasilovi. Historie, komunismus, pohraničí a politické intriky v černobílém provedení.

Oběť 2117 je již osmý díl z detektivní série Oddělení Q, které se tentokrát zaměřuje na minulost jednoho z hlavních hrdinů i imigraci.

Kalhoty po mrtvém si moc ráda přečtu také. Jedná se totiž o zakončení příběhu legendární čtveřice z Trainspottigu. Mark, Begbie, Simon a Spud jsou zpět!

Omlouvám se za nekvalitní fotky, bohužel odpolední světelné podmínky mi do karet moc nehrají.

Pokud byste chtěli některou z knížek nafotit blíž, stačí mi nechat komentář. Moc ráda se toho zhostím 🙂

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *