Na návštěvě v… Mamarketu!

V Českém „blogerském“ (pořád to slovo mi to nějak nejde přes pusu“) rybníčku jsem taková čudlička, o které ví jen hrstka lidí. Žádné tisíce sledujících, dosah až do nebes a plný email s nabídkami spoluprací. Má to svoje výhody, nemusím si tapetovat svoje publikační kanály záplavou reklam na Indulonu (pardon, ale ropné deriváty já nerada), Linteo (látkový kapesník a hadr na podlahu pořád považuji ze ekologičtější a ekonomičtější variantu je lepší) nebo Marťánky (čerstvé ovoce pilulkou nenahradíš). Jo, možná právě proto nemůžu operovat velkými čísly, ale zase si s čistým štítem stojím za svým obsahem a když kývnu na nějakou spolupráci, tak pouze na produkt nebo značku, za který bych dala ruku do ohně. 

No a pak jsou tady akce pro vybranou skupinu „blogerek“ (fuj, to je ale slovo), kde se prezentují novinky, domlouvají spolupráce a nejlépe za bohatého doprovodného programu pro děti. Na takovéhle akci jsem nikdy nebyla a asi se ani jen tak nedostanu, obzvlášť když to tady nejdřív zhejtím 😀 Když ale Iva z blogu DIY projekty, která mimochodem pořádá i výborný Mamafest, sháněla v jedné facebookové skupině holky – mámy na promoakci jednoho mě známého fajn projektu, drze jsem se ozvala a jo, ono to klaplo!

Poslední kolekce Shark in the park

Neseď děvenko v koutě!

Popravdě velké skupiny cizích lidí aktivně nevyhledávám, obzvlášť, když ostatní se navzájem už znají. Pocit „kurnik, co tady vlastně chceš?“ se mi usadí za krkem, ne a ne jít pryč. V tomhle případě mám s sebou dvojité alibi – svoje děti 🙂 Jo, sprostě jsem je využila jako berličku k socializaci. Naštěstí to jsou win – win situace, já vezmu děti za zábavným programem a díky nim se seznámím s novými lidmi. No a na téhle promo akci, ke které se tímto oslím můstkem dostanu, to nebylo jinak.

Lokální poklady pro děti…

Takový podtitulek má projekt Jany Hejnicové a Lucky Hepnarové s názvem Mamarket. Jedná se o platformu, která má sdružovat české výrobce potřeb pro děti a pomáhat je dostat mezi lidi. Je to vlastně online tržiště s pečlivě vybranými prodejci, kteří musí splňovat několik základních podmínek – prokazatelně český původ, kvalita, ekologická a odpovědná výroba. Takové „best of“ mezi českými výrobci. 

Mamarket funguje nejen jako prodejní kanál, ale dal si za úkol i kultivovat české prodejní prostředí. V době, kdy se do Čech chystá království konzumu a levné módy Primark, je každý pokus o vzdělávání spotřebitele o udržitelné výrobě dvakrát tak důležitý.

A co že to na Mamarketu vlastně najdete? Děti tu obléknete od hlavy až k patě včetně vlněného spodního prádla, vybavíte je dřevěnými i látkovými hračkami, ke čtení si vyberete knihy z široké nabídky malých nakladatelství, dokonce si můžete prohlédnout a koupit i nábytek do pokoje a spoustu dekorací. Holky myslely i na novopečené maminky a prezentují i šátky na nošení dětí a nosící oblečení. Všechno pěkně na jednom místě…

Oblíbené české značky

Potkat na Mamarketu můžete spoustu více či méně známých jmen, vypíchnu tu jen moje oblíbené – Pikle (hračky), Duomamas (merino oblečení), POP – PAP (knihy), Utukutu (houpací prkno), Sakypaky (školní batohy), Mamapocket (osušky) nebo Poketo (knihy).

Je toho opravdu hodně a někdo, kdo se nepříliš orientuje v našich lokálních značkách, tu může najít spoustu nových a zajímavých tvůrců. Právě s několika tvůrci jsme se mohli setkat na promo akci, kterou Mamarket pořádal v Colloredo-Mansfeldském paláci. Pro děti byl naplánovaný program, který vzaly do rukou sami tvůrci a spokojené matky mohly plkat, korzovat, fotit, točit storiečka na Instagram a zjišťovat si informace, které pak předají dál svým čtenářům.

Od kuliček k lachtanům

Pro mě mělo tohle setkání dva skvělé okamžiky. Prvním bylo seznámení se s energetickou vichřicí jménem Alice z 4kavky. Určitě jste jako děti hráli kuličky, skákali gumu nebo přebírali provázky! Zrovna přebírání byla moje oblíbená hra a guma nesměla nikdy chybět ve škole na přestávce ani na hřišti. Pamatuji si, jak jsem doma šmejdila a hledala, kde má mamka schovanou roli s trenkovou gumou 😀 Alice se pustila do nelehkého úkolu a naše dětské hry modernizuje, převádí do současné podoby a opět šíří dál. S energií sobě vlastní 🙂 Tohle moje střetnutí má ještě další dohru, pořád jsem si říkala, odkud já tu holku znám. Z některé z prodejních akci? Ze sociálních sítí? Houbeles, bydlíme pár ulic od sebe a naše holky chodí do stejné školy. Takže Alice, jestli si tohle náhodou přečteš, doufám, že si spolu před Periferií zaskáčeme gumu!

Ten druhý báječný moment byly obě výtvarné dílny, které jsme stihli. Moje oblíbené nakladatelství POP – PAP si pro děti připravilo papírové loutky ke své poslední knize Pohádky a malé hry, kterou už mám na svém „to do“ listě. Druhou dílnu vedla Gabriela Skalická, která vyrábí pod značkou Noemova archa precizní a úžasně realistická plstěná zvířátka. Děti si pod jejím vedením uplstily malého lachtana. I když k originálu mají jejich výtvory daleko, šlo hlavně o to nebát se jim svěřit plstící jehlu a ukázat celý proces výroby.

Všechny spojuje jeden cíl

Když to celé shrnu, moje první (doufám, že ne poslední) blogerská akce byla úžasná! Krásné prostředí Colloreda, sympatické ženy zapálené pro svoji věc, zajímavý program a příjemná přátelská atmosféra. Všechny ženy, které se tu sešly, spojoval jeden cíl – ukázat ostatním rodičům, že české výrobky mají své místo na trhu a mohou obstát v konkurenci levných dovozových hraček. 

Jsem velmi vděčná, že jsem se mi dostalo té důvěry se zúčastnit a podpořit Mamarket. Zaslouží si naši pozornost a otevřenou peněženku 🙂

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *