Adventní kalendář II

Krásný první adventní víkend! Dnes zrecykluji starší článek o našich adventních kalendářích. Na ty kupované čokoládové si moc nepotrpím, stravou nevalné kvality děti nevykrmuji, tak raději každý rok oběma připravuji adventní kalendář vlastní. Letos to bude zase úplně jiné než minulé roky.

Čím naplnit kalendář?

Vyzkoušela jsem několik různých druhů „náplní“ kalendářů. První dva roky jsem dětem dávala různé drobnosti a hračky – Lego zvířátka, balónky, frkačky, malé dinosaury, sponky a gumičky do vlasů… Jenže tyhle cetky (až na Duplo postavičky) většinou neměly dlouhou trvanlivost, rychle se začaly povalovat pod postelí a v koutě a než skončil rok, završily svoji kariéru v popelnici.

Úplně první adventní kalendář pro Éčko jsem připravovala v jejím roce a půl, v tomhle věku to popravdě moc neřešila a tak jsem jí koupila vánoční magnetické puzzle. První den dostala kovovou tabulku se stojánkem a první dílek, každý další den si přidala další dílek na na Štědrý večer složila celé vánoční puzzle. 

Časem se mi pro obě děti osvědčila malá stavebnice Lega. Každý den našly v sáčku pár kostiček, které stavěly podle plánku a na Štědrý den měly hotovou celou stavbu.

#kreativniadvent

A letos to bude zase o něčem jiném, tentokrát více malovací a kreativní. Na eshopu proprcky.cz  jsem objevila krásné dřevěné adventní sady. A protože Terezka alias madamecoquete rozjela na IG kampaň za kreativní advent, neváhala jsem ani chvíli a s dostatečným časovým předstihem jsem dvě sady objednala. A udělala jsem dobře, obě naše sady – Betlém a Stromeček – jsou krásné, přírodní, vkusné a obrovské 😀 Popravdě z fotek jsem je čekala tak poloviční 🙂
Éčko má připravený závěsný betlém. První den dostane samotný betlém s Josefem, Marií a Ježíškem a každý den si ze sáčku vyndá jednu postavu, která se zavěsí pod betlém. Připravené má anděly, ovečky, tři krále i oslíka. Všechno je vyrobené z voňavé nebarvené překližky, která čeká na to, až jí ozdobí barvami.
Téčko bude zase zdobit překližkový stromeček. V sáčku na něj čeká vždy jedna ozdobička a „baňka“ s číslem. V sadě jsou naštěstí i oboustranné lepící štítky, tím mi odpadá starost, čím bude Téčko přichytávat ozdoby na větve.
Kromě toho, že jsou sady pečlivě a precizně vyrobené, oceňuji, že jsou dodávány včetně veškerého příslušenství. Nic dalšího se nemusí dokupovat, stačí jen rozbalit a tvořit.
Jako každý rok, i letos nezanedbávám adventní omalovánky. Skvělá výtvarnice Jana Kudrnová dala letos na blog ke stažení adventní cedulky s čísly. Naše sáčky už mají čísla napsaná, tak jsem je budou mít děti uvnitř sáčku k vybarvení. Číslice ke stažení jsou ZDE.
Zdroj
Z loňského článku vytahuji další adventní omalovánky.

Naprostá TOP jednička, kterou recyklujeme pořád dokola jsou obrázky od výtvarnice Jany Kloučkové Kudrnové alias Jany z lesa.

ke stažení ZDE

Vánoční vybarvovací puzzle. Každý den jeden dílek a na Štědrý den je hotový tématický obrázek. Běžná tiskárna zvládne i tisk na čtvrtku, puzzle vydrží déle a je s ním lepší manipulace při stříhání i skládání. Odkaz je z tohoto blogu.
ke stažení ZDE

Vánoční sešit od holek z Testováno na dětech. Aktivit je tam dostatek, vhodné i pro dvě děti.
ke stažení ZDE


Krásný advent všem, užijte si společný čas a dejte mi vědět, co mají v kalendářích vaše děti, ať se můžeme inspirovat navzájem. 

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *