Příprava do první třídy? Testujeme školní výbavu od Saky paky

Vím, že je teprve půlka srpna, ale obchodní řetězce už od začátku měsíce vytrvale prudí s nabídkou školních potřeb. Frontální útok se blíží a na konci prázdnin šílenství kolem sešitů, batohů a přezůvek zacílí na peněženky nebohých rodičů naplno. A my se letos na téhle vlně svezeme poprvé taky… Jop, máme doma prvňačku!

V září vzhůru do školního procesu se Saky Paky

Čas a pokrok nezastavíš a letos vypustíme do školního procesu naši první vlaštovku. Výběr školy nebyl úplně easy, snad jsme vybrali dobře, i když to se dozvíme až za pár měsíců… S „výběrem“ první aktovky (událost jak hrom pro všechny!) nám letos pomohly holky z Testováno na dětech, právě na jejich stránkách jsem přihlásila Éčko do možnosti testování českých školních batohů Saky Paky a ono to klaplo! Od července se Éčko stala členem jejich ambassadorského teamu a bude na Vás občas vyskakovat z jejich webovek a sociálních sítí. Mimochodem, kdo nezná Testováno na dětech, velmi doporučuji. Na jejich stránkách se můžete najít hromadu her, receptů nebo tipů kam za zábavou s dětmi, stejně jako možnost přihlásit se do testování spousty zajímavých českých produktů pro děti (kosmetika, knihy nebo dokonce i kola a kočárky).

Dneska to bude hlavně o prvních dojmech, batoh dostane zabrat co nevidět. V sadě, kterou Éčko dostala na otestování, je vlastně kompletní výbava, kterou bude na začátku potřebovat – školní batoh vhodný od první třídy, penál, svačinová sada – krabička a lahev, pytlík na přezůvky, držák na čip a blikátko. Všechno pochází od české firmy Saky Paky, která je známá hlavně svými sedacími vaky a školní batohy jsou takové jejich mladší dítě.

První velké plus – kompletní celá výroba včetně návrhu designu běží v České republice! Žádná Čína, žádná dětská práce za almužnu, žádná ekologická stopa přes půlku světa, ale podpora lokálního výrobce a českého tržního prostředí. V době, kdy se nad ekologickým dopadem svého život zamýšlí čím dál větší množství lidí, je i pro mě tohle velké plus.

Další výhodou je nákup kompletní výbavy na jednom místě a v jednotném designu, což ocení hlavně holčičky. Žádné Frozen, Barbie a cukrová růžová (sláva, sláva, sláva), ale lehce rozpoznatelné víly, kostky, puntíky a pro velké děti jednoduché jednobarevné batohy. Holky si užijí, s nabídkou chlapeckých motivů je to bohužel horší. K batohům se dají doladit i pytlíky na bačkory, penály nebo obaly na telefon.

Jak vybrat správný školní batoh

Asi nikdo nechce udělat vědomě dětem ze zad paragraf, takže nepošle prvňáčka do školy s igelitkou nebo taškou přes rameno. I tak je nutné se při výběru první aktovky/batohu držet základních pravidel:
  • co nejnižší váha, současná norma je 1200 g pro první stupeň. Náš Saky Paky má 1047 g
  • pevná anatomická záda, polstrování a popruhy o šířce minimálně 4 cm. Saky Paky má šířku 6 cm, tady ale pozor u hodně subtilních dětí
  • dostatek bezpečnostních prvků a odrazek
  • přiměřená velikost k dítěti, ve stoje nesmí horní ani dolní část přesahovat záda dítěte – prvňáčkovi nekoupím studentský batoh žeano
  • hrudní přezka – spousta školních batohů a aktovek nebo i volnočasových batůžků jí nemá, za mě je tohle velká chyba. Ramenní popruhy pak špatně drží na svém místě a padají, což s nákladem sešitů na zádech není pro záda to pravé ořechové
  • dostatek vnitřních kapes a vnější kapsa na pití
  • barva a design – dítě bude batoh či aktovku nosit každý den, musí se mu líbit! Vy si taky nevezmete do práce hnusnou kabelku, kterou nesnášíte

Jak zatím obstál námi testovaný batoh Saky Paky a výbava?

 
Než Éčko dostala možnost testovat české batohy SakyPaky, měla jsem pro ní předvybraný Topgal a Ergobag. V neprospěch Ergobagu mluvila cena a jeho horší dostupnost v obchodech. Našim požadavkům na konstrukci a hmotnost vyhovují všechny tři značky a zatím na první prozkoumání nemám nic, co  bych Saky Paky vytkla. 
Éčko je spokojená a to je pro mě velmi důležité. I když si nemohla batoh vybrat sama v obchodě, líbí se jí, na zádech sedí tak, jak má a doma se s ním často hrdě prochází. Krabičku a lahev hned znárodnila a bere si jí ven, o blikátko se s Téčkem zatím svádí líté boje.

Nějaké připomínky mám zatím jen k příslušenství, respektive k lahvi. Za poslední dva roky nám doma prošlo rukama spousta lahví na pití pro děti a stále nemůžu najít tu pravou, která by vyhovovala mým požadavkům. Ta od Saky Paky není plastová (hurá!), ale hliníková a díky tomu velmi lehká. Bohužel objem 0,5 litrů je prostě málo. Na dopolední svačinu ve škole OK, ale na celý den to není. Naštěstí obě naše děti jsou zvyklé pít vodu a není tedy problém si jí ve škole dotočit.

Druhá věc je uzávěr, nevím, jestli máme doma tak motoricky horší dítě, ale Éčko nemůže na lahev pořádně nasadit víčko a zašroubovat. Lahev momentálně běžně nosí ven a zavírat jí musím já. Do školy hold bude muset dostat jinou. Což je otázka jakou? Objem 0,7 samoobslužnou, netekoucí, lehkou, dobře omyvatelnou a neskleněnou? Ideálně ne z plastu. Existuje něco takového? 

To je konec hlášení příprav do první třídy, jak si školní výbava povede v ostrém režimu, budu vědět za pár týdnů.
Tímto samozřejmě velmi děkuji Saky Paky a Testováno na dětech.

FOLLOW ME TO INSTAGRAM
——————————————————————————————————————–
Toto je sponzorovaný článek

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

9 thoughts on “Příprava do první třídy? Testujeme školní výbavu od Saky paky

  1. Nákup ideální lahve je jako chytání jednorožce 😀 Design je opravdu povedený, jsem moc ráda, že se tu čím dál víc objevují inteligentní české značky

  2. Za nas uz jedine lahve Zdrava lahev! Dobre vymyvatelna, vsechny dily kompatibilni, dokoupitelne, ceska vyroba v podhorskem mestecku, objem 0,5; 0,7 a 1litr. Nejmladsi ji ma od 1,5 roku, pochopila zahy, jak spunt uzavrit. Nejstarsi dcera jde do seste tridy, vyzkousely jsme uz tudiz taky kdejakou znacku. Ne, vse ostatni jsem vyhazela. Stejne jako vsude doporucuji z vlastni zkusenosti ubrousek Magsbags.

  3. Zdravé lahve měly děti doteď. Mladšímu po roce teče a starší prasknul špunt ? navíc obě smrdí, i když do nich dostali výhradně vodu. Sice ze všech našich lahví vycházejí nejlépe, pořád to není úplná spokojenost. Ubrousky znám, moc díky za doporučení, uvidím, jestli budou potřeba do školy

  4. K té lahvi: Myslím, že do školy je půllitrová nejvhodnější. Na dopoledne to stačí, k obědu mají děti pití v jídelně a na odpoledne si do lahve natočí čerstvou vodu ve škole (u nás v družině mají k dispozici i šťávu pro děti, co samotnou vodu nemusí). Kromě toho, že zteplalé stokrát protřepané pití z rána už odpoledne není nic moc, je ta voda taky docela dost těžká. Člověk vybírá co nejlehčí školní batoh a pak tam lupne kilo vody… 😉 S ovladatelností a trvanlivostí už je to horší, to taky řešíme pořád. Přejeme pěkné školní začátky! Kl.

  5. Jo, spunty tak po pul roce menime, holky to oteviraji zubama, tak taky praskaji, ale za par korun se daji dokoupit. Nebo pokud netesni, tak cele vicko. Nam nesmrdi, spis jsou obarvene stavou.
    Nebo zkuste zn. Nalgene, v tom zas jede kamaradka, ja osobni zkusenost nemam.
    Jinak dcera mela do prvni tridy hlinikovou Tchibo 0,6l, ale tam me nicila ta udrzba.

  6. Vida, nad hmotností jsem se vlastně moc nezamyslela. Přitom když venku nosím pití na celý den pro sebe a pro děti, tak se pronesu až až. Nakonec by lahev s pitím vážila víc než celý batoh…
    Moc díky, jsou to velká očekávání ze všech stran, snad si nový režim brzy sedne.

  7. Děkuji za podrobnou recenzi batohu do školy Vidím, že je velmi důležité, aby takový batoh dobře vypadal, aby dcerku oslovil, byl praktický, aby vše mělo svoje místečko a taky zádům dávalo dostatek opory, což je hrozně důlěžité, když vidím kolik toho naše děti musí do školy nosit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *