Výstava / Česká televize dětem

S recenzí na pohádkovou výstavu na Kavčích horách s názvem Česká televize dětem asi moc neuspěji, když je venku konečně toužebně očekávané jaro a 20 stupňů. Ale třeba aspoň poslouží jako inspirace na horší časy a nevlídné počasí.
 
Vítejte u Štaflíka a Špagetky

Nová Galerie ČT

V areálu České televize na Kavčích horách byla v tzv. budově Rohlík v březnu slavnostně otevřena nová samostatná Galerie ČT, která by měla sloužit propagaci České televize a během roku zde pořádat výstavy spojené s televizním vysíláním. První výstava je věnována speciálně dětem, ale i rodiče si přijdou na své, hlavně při vzpomínání na svoje (dnes už retro) večerníčkové dětství.
 
Maková panenka a Kluk z plakátu

To nejlepší z produkce ČT pro děti

Výstava se snaží obsáhnout kompletní historii dětských pořadů od prvotní znělky večerníčku, loutek z přelomu šedesátých a sedmdesátých let, přes Magion po Kouzelnou školku a kanál Déčko. Nechybí tu spousta interaktivních panelů – velká dřevěná kolíková vkládačka, puzzle se Včelími medvídky nebo skládání obrázků z magnetických folií z kocoura Damiána od Miloše Nesvadby.

 

Přehlídka loutek… Barbucha u dětí opět zabodovala

 

Dřevěné otočné puzzle Včelích medvídků

 

Dřevěná kolíková vkládačka

 

Magnetická skládačka obrázků Miloše Nesvadby

Díky moderním technologiím dotykových obrazovek je možné si na výstave Česká televize dětem přehrát několik písniček ze Zpívánek, vybarvit si pohádkové postavičky nebo se vydat na průzkum dětských pokojíčků minulého století. Pomocí klíčovacího pozadí se navíc můžete přenést do některého  vlastní přenos z dětských pořadů. Kdo z nás netoužil ocitnout se v Magionu 🙂 A ti extra unavení si mohou odpočinout u sledování dlouhého pásma pohádek.

„Vybarvování“ na dotykové obrazovce 

 

Zpívánky

 

Zpívánky

Praktické informace před výstavou Česká televize dětem

Celý prostor galerie je bezbariérový, součástí toalet je přebalovací pult, výstava je vhodná i pro rodiče s kočárkem. Nechybí ani uzamykatelné skříňky a obchod se širokou nabídkou knih, filmů a klasického dětského merche. Statečně těmto lákadlům odolávám, odcházeli jsme bohatší o dvě pexesa – Večerníčky a Doteky přírody.

 

Večerníčkové stripy
 

 

Stripy ke Krtečkovi
 
Praktické informace:
Kde: Česká televize na Kavčích horách, budova Rohlík
Kudy sem: autobus č. 134, zastávka Na Hřebenech
Kdy: 21. 3. – 31. 8. 2018, 10:00 – 18:00
Vstup: zdarma
 
Sečteno a podtrženo, zábava na 2 hodiny jak vymalovaná, užijí si to děti ve věku 3+.
 
Byli jste? Nebo se teprve chystáte?
 
 
Naše pexesa, á 32 Kč
 

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Výstava / Česká televize dětem

  1. Dobry den mohu se zeptat zda vystava opravdu trvá jen do patku nebo až do 2.9. tedy konce prázdnin jak je uvedeno v některých zdrojich na internetu…?

  2. Dobrý den, to bohužel netuším, zdroje se opravdu ve svých informacích liší. Nemám na ČT žádnou vazbu, takže nemůžu sloužit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *