Barefoot / Vivobarefoot Lenni K Synth Purple

V okamžiku, kdy venku sleze poslední sníh a teploměr ukáže nad 5 stupňů Celsia, začíná hon na jarní a celoroční dětskou obuv. Kdo je na facebooku ve skupině o barefoot obouvání, už to chca nechca musel zaznamenat. A já tu mám dneska jeden chodecký tip od Vivobarefoot.

Jaro i léto ve Vivobarefoot

Celou loňskou letní a podzimní sezónu včetně školkového řádění prochodila Éčko v modelu Lenni K Synth Purple. Jak je u značky Vivobarefoot známo, jedná se o boty s výbornou podélnou i příčnou ohebností a podrážkou o tloušťce 3 mm. Ta je vyrobena z materiálu odolného proti propíchnutí, takže nehrozí, že by po prvním proběhnutí po štěrku do bot zatékalo.
Výhodou je zapínání na suchý zip, Éčko sice umí zavázat tkaničku, ale na školkový šrumec jí sucháč vyhovuje mnohem víc. A i když je na botě suchý zip jen jeden, dá se pěkně bota stáhnout i na užší kotník (což je Éčkin případ).

Pro jaký tip nohy jsou boty určeny?

U bot vidím pouze dvě nevýhody – není vhodná pro dominantní a výrazný palec. Tvar špičky by mohl být lepší a u palcové hrany méně „utíkat“ do strany. Bohužel tuto tendenci u Vivobarefoot vídám čím dál častěji. Noha, která má velké palce, v téhle botě nebude nikdy pracovat tak dobře, jako na boso. Naštěstí Éčko má nohu jako popelka – úzkou, štíhlou, hubený kotník, dlouhé prsty a nedominantní palec, takže jsem tenhle problém nemusela řešit. Chce to poctivě prohlížet model od modelu.
Druhá věc je materiál. Svršek boty je z neoprénového vlákna. To je sice prodyšné, ale za ideálního stavu bych pro dítě preferovala přírodní materiál – kůže nebo textilie. Na druhou stranu jsem nikdy nezaregistrovala pocení nohy nebo jakýkoliv zápach. A s povděkem kvituji i to, že Vivobarefoot má v nabídce tedy i veganské boty.
Za jednu sezónu jsou boty stále ve výborném stavu, nemají žádné vady, pouze běžné opotřebení v oblasti podrážky. Díky materiálu se boty dobře ošetřují a rychle schnou. Jejich trvanlivost hodnotím velice kladně a ráda se k těmto botám ve větší velikosti vrátím.
Velikost 30
Stélka: vnitřní délka 19,3 cm, vnitřní šířka 7,6
Hmotnost jedné boty 120 g
Cena od 1300 Kč
Éčko je nosila moc ráda, snadno se jí obouvaly a při výběru z více druhů bot je vždy preferovala.  Nikdy si na ně nestěžovala, Lenni byly její oblíbené tenisky. Letos bude mít Filii, ale u Téčka zůstáváme věrni Vivobarefoot.
Co Vy, máte obuto? Sebe i děti?
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Barefoot / Vivobarefoot Lenni K Synth Purple

  1. Začnu teda od konce – máme obuto – oba komplet z loňska. Zůstala jsem stát s otevřenou pusou, ale prostě jim nevyrostla noha. Takže teda vlastně předpokládám, že ještě kupovat budu, že jim oběma noha poskočí v půli sezony.
    A Viva jsou rozhodně horkými favority, taky je máme rádi.
    Docela zírám, jak ty Lenni krásně sedí kolem kotníku, nezdají se.

  2. To je vždycky jak naschvál, končí sezóna a shání se boty 🙂 Dva roky po sobě jsem takhle kupovala pro E. v září sandálky.
    A k těm Vivo, oni jí sedly moc hezky a to má nožku hubenou. Teď chodí druhý týden ve Filii a ty jsou pro ní jak šité na míru, ještě lepší než Vivo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *