Sluneční brýle Ki ET LA

Rozmohl se nám tu takový nešvar… Děti sice nepoužívají sprostá slůvka, ale od prosince minimálně jednou za měsíc řešíme u jednoho/druhého/obou zánět spojivek. Ráno svorně rodičovsky hlásíme: „Je to špatný. Říďa je z toho smutnej a Jendovi teče voko.“ Žádnýho Jendu doma sice nemáme, ale tahle věta z filmu Ať žijí duchové prostě sedí.

Na zánět spojivek s brýlemi Ki ET LA

Začalo to přinesenou infekcí ze školky, na kterou dostaly obě děti v prosinci antibiotické kapky. A protože se tenhle prevít rád vrací, při prvním příznaku začervenání očí a světloplachosti už víme jak na to.
  • kapky do očí se světlíkem OCUflash 3x denně
  • borová voda na otírání
  • přísná hygiena nemocného – žádné půjčování ručníku, kapesníku…
  • sluneční brýle na ven
Nejsem žádný velký příznivec slunečních brýlí u dětí, natož u miminek. Může to vypadat seberoztomileji, ale zbytečně dávané brýle nadělají víc škody než užitku (možný vznik světloplachosti). Jenže jezdíme v zimě na hory a v létě k moři. Ono naše středoevropské slunce a slunce odrážející se od moře nebo sněhu je dost velký rozdíl. A i když řešíme zastínění očí klobouky, kšiltovkami a u miminek bambusovými kukličkami s kšiltem, jsou situace, kdy se brýlím nevyhneme.
Téčko 8 měsíců a bambusová kukla s kšiltem od Vyrobeno tlapkama
Téčko 11 měsíců a bambusová kšiltovka s „plachetkou“ přes krk od Vyrobeno tlapkama

Nerozbitný francouzský šarm

Chlap chtěl vzít děti do optiky a koupit jim tam kvalitní brýle. Jenže to by náš T. nesměl být destruktor nejvyšší ligy. Zničit jakékoliv brýle je pro něj otázka piko sekundy, takže bylo potřeba porozhlédnout se po něčem trvanlivějším. Na brýle francouzské značky Ki ET LA jsem četla samou chválu (třeba tady u Káji), prezentují se jako nerozbitné, tím pádem by to mohlo být to pravé ořechové pro nás.
Brýle nemají šrouby ani panty (hurá, o věc méně, která se může rozbít nebo kam si může dítě skřípnout prsty), jsou ohebné, lehké a nerozbitné. Skoro jako lžičky z NDR z Pelíšků 😀 Jejich odolnost byla zatím otestována dvakrát přejetím na kole, několika šlápnutím zimní botou (dětskou), válením v kapse kabátu bez obalu (v mém), pár posláním z klouzačky a asi miliony pády doma na parkety a dlažbu. A jako JO! Stále žijí, drží a fungují.

Pro děti jen to nejlepší

Skla by měla být eňo ňůňo na trhu – filtr té nejvyšší kategorie, 100% ochrana UVA a UVB a navíc Blue Blocker – filtr škodlivého modrého světla, které např. narušuje spánkový cyklus. Na hlavě drží hezky, díky ohebnosti si je obě děti nandají samy a pod helmu na kolo jim navíc na nožičky brýlí přidávám ještě nastavitelný popruh, ať mají extra jištění. Na horách prošly brýle testem při lyžování a bobování, děti spokojené, stížnosti žádné. Na sportovní aktivity je můžu s naprostým klidem doporučit.
Součástí každého balení brýlí je krásná pevná kartonová krabička a hadřík na vyčištění skel. Brýle i obal jsou recyklovatelné, vyznavači Zero Waste a ekologové jásají.
Brýle jsou momentálně dostupné ve 4 velikostech:

DiaboLa 0-18 měsíců

JokaKi 12-30 měsíců

JokaLa 2-4 roky

JokaKid´s 4-6 roků

Naše modré (pro Téčko) a žluté (pro Éčko) jsou z nejvyšší věkové kategorie. Éčku bude šest na jaře, ale myslím, že ještě rok jí brýle budou sedět. A třeba do té doby ve Francii Ki ET LA pomyslí i na starší děti. EDIT: díky Káje už vím, že ve Francii na školáky myslet budou a snad již letos bude v prodeji další velikostní kategorie brýlí.
Brýle máme z obchodu prodeti.cz (toto není žádný affiliate odkaz, nejsem na obchod nijak napojená), cena za jedny brýle byla 649 Kč. Což je v poměru cena : výkon velmi příznivé.
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Sluneční brýle Ki ET LA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *