Do divadla / Buchty a loutky – Tři malá prasátka

V loňském roce se mi povedlo zavést s dětmi příjemnou kulturní tradici – nedělní návštěvy divadelních představení. Děti to kultivuje, baví, v létě se to dá spojit s procházkou za zmrzlinou a pivem někde na zahrádce 🙂 A za sychravého zimního počasí nemusím vymýšlet přijatelný program doma.
V první únorovou neděli jsme pouze v dámském složení vyrazily do Švandova divadla na Buchty a loutky. Éčko má tenhle divadelní  soubor díky pohádce Zlatá husa ve veliké oblibě, loni jsme jí viděli třikrát 😀 Zlatou husu jsme protentokrát vyměnily za klasiku největší – loutkové představení Tři malá prasátka. Tuhle notoricky známou pohádku už v různých obměnách slyšel nejspíš každý.
Zdroj
Tak jak to bylo s těmi prasátky: „Kvííí, kvííí.“ Přijďte se podívat a poslechnout si, jak si takhle jednou vlk fouknul a jednou houknul a nevěřili byste, co jen to udělá za neplechu. A jak prasátka naláká na řepu, na sladká jablíčka či na trh. A jen proto, aby je slupnul jak malinu. „Chro, chro, kvííí, to je, co?“. Ale když překonáme strach, tak se můžeme vlkovi dostat na kobylku. Jenže když leze až do domečku, pak nezbývá, než rozdělat pod kotlem oheň, v pravou chvíli zvednout pokličku a jsme zachráněni! Zdroj
 

Na Buchty a loutky do Švandova divadla

Představení je určené pro děti od tří let, naše téměř šestiletá Éčko si ho užila, nenudila se ani chvíli a odcházela velmi spokojená. Stopáž cca 50 minut je tak akorát, tříleté děti možná ke konci budou mít problém s udržením pozornosti. Jak je u Buchet a loutek zvykem, loutky jsou překrásně zpracované, dřevěné a je na nich vidět precizní řemeslná práce.
Dětská představení ve Švandově divadle jsou umístěna vždy do Studia, které je umístěno patro pod divadlem. Je tu kompletní servis v podobě šatny, polštářů na zemi pro děti a dostatku židlí pro rodiče. S velkým vděkem kvituji zajištění pitného režimu zdarma na baru přímo ve Studiu. Žíznivé děti mají k dispozici vodu nebo šťávu. S tímhle jsem se v žádném divadle ještě nesetkala a moc mě to potěšilo.
Studium Švandova divadla
Zdroj
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Do divadla / Buchty a loutky – Tři malá prasátka

  1. Jani, moc díky za tip a za recenzi. Na Buchty a loutky už nějaký ten pátek koukám, ale nebyla jsem si jistá. U nás bohužel asi každá neděle nehrozí, ale stejně jsem letošek prohlásila kulturním rokem a tam se od začátku roku snažím a vymetáme, co se dá, jak jen je to možné.
    Tak si ty vaše neděle užívejte 🙂

  2. Popravdě jsem nikdy Buchty a loutky moc nevyhledávala, ale Éčko je z nich unešená 🙂 Zlatou husu jsme loni v létě viděli třikrát po sobě 😀 Doufám, že se vám váš kulturní rok bude dařit podle představ, budu vyhlížet tvoje kulturní tipy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *