Čteme dětem / Olivie a Olivie zachraňuje cirkus

Prasečí holčička jako hlavní hrdinka dětských příběhů… Ne, tohle opravdu není Peppa v gumácích, ale rázná a okouzlující Olivie z pera a tužky Iana Falconera. 

Vkus a minimalismus v textu i ilustracích

Ilustrace jsou ryze minimalistické, laděné vždy jen do několika barev – bílé, černé, červené a jedné doplňkové barvy, která je v každém díle jiná. Podobné  je to i s textem. Ten v podstatě jen lehce doprovází ilustrace a dává dostatečně velký prostor pro samostatné vyprávění rodičů nebo starších samostatných čtenářů.

Zapomeňte na Peppinu, je tu Olivie!

Olivie je jako každá jiná malá holčička – veselá, neustále si prozpěvuje či tančí, miluje kreslení, i když je to třeba po zdech, dělá si co chce, rodiče moc neposlouchá a vlastně jí to prochází. Olivie je hravé a fantasií oplývající mládě, se kterým je radost pobýt a jehož pohled na svět je dětinsky upřímný. 
V Americe jsou příhody Olivie nesmírně populární, první kniha vyšla v roce 2000, poslední v roce 2012. Ian Falconer má na svědomí už 11 knih s touhle dobrodružnou dušičkou, které vycházejí zhruba ve čtyřiceti zemích světa. U nás v českém jazyce k sehnání zatím jen první dvě knihy – Olivie a Olivie zachraňuje cirkus. Obě knihy vyšly v roce 2013 v nakladatelství B4U Publishing, které koupil Albatros. Překlady dalších dílů jsou bohužel zatím v nedohlednu.
A nejlepší zpráva na konec, každá kniha se dá v eshopech koupit za opravdu směšnou cenu, např. na Kosmasu za pouhých 63 Kč!
FALCONER, Ian. Olivie. Brno: B4U, c2013. ISBN 978-80-87222-17-1.
FALCONER, Ian. Olivie: zachraňuje cirkus. Brno: B4U, c2013. ISBN 978-80-87222-18-8.
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “Čteme dětem / Olivie a Olivie zachraňuje cirkus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *