Kolekce pohlednic Lény Brauner

Léna Brauner je malířka, ilustrátorka a kreslířka. U dětí a rodičů se nejspíš dostala do podvědomí ilustrováním nádherné knihy Justýnka a asistenční jednorožec od Kateřiny Maďarkové. Známá je i svými kresbami ze zbytků jídla či rozlité kávy. Tato mladá nadějná umělkyně má za sebou několik  velmi úspěšných vernisáží a před několik dny slavnostně pokřtila svůj sedmiletý deník – 7 let den po dni s Lénou Brauner. Kvůli tomuhle deníku bych si snad začala i pravidelně vést diář 🙂
Zdroj: https://www.kosmas.cz/knihy/238648/7-let-den-po-dni-s-lenou-brauner/
Díky nemocným dětem jsem sice samotný křest nestihla, ale večer jsem se do Divadla Komedie, kde se celá akce konala, na chvíli dostala. Nutně jsem totiž „potřebovala“ kolekci pohlednic s obrazy Lény. A Éčku jsem slíbila autogram do knížky 🙂 Stihla jsem oboje, kniha je podepsaná a pohlednice už stojí v rámečku na knihovně.

A protože Léna je vskutku renesanční žena, momentálně připravuje s hudebníkem Jiřím Burianem album. To, co jsem stihla slyšet na instragramových streamech, zní velmi slibně, pokud to bude v mých silách, nenechám si ujít křest alba.

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *