Knihex 2017 obrazem

Naše druhá adventní neděle byla programem sice lehce nevánoční, ale zato nabitá každým okamžikem.

Do Yacht klubu a na Knihex

V sobotu odpoledne jsme děti vzaly za kamarády do Podolí do Yacht klubu Cere, kde se zrovna ukončovala sezóna. Děti vyfasovaly vestičky, sedly do motoráčku a se vší odvahou se pustily na Vltavu. Myslím, že větší strach jsem měla já na břehu 🙂 Pánskou část rodiny jsme později nechaly v Podolce slavit a s Éčkem jsme za vydatného chumelení odjely do Holešovic do Studia Alta na Knihex.

Knihex tentokrát třpytivě

Knihex je malý knižní festival, na kterém se představují vždy jen menší nakladatelství. Je to místo, kde se nad literaturou setkávají nakladatelé, autoři a čtenáři. Nesmí chybět pestrý doprovodný program a dílny pro děti.

Výběr nakladatelství byl letos opět velmi pestrý, nechyběly větší a známější jako Paseka, Host, Meander, Baobab, OneHotBook nebo 65. pole, ale i méně profláknuté projekty jako má oblíbená Běžíliška, Rubato, POP – PAP, Page Five nebo Cesta domů. Celý seznam je ZDE.

Povedlo se mi nakonec koupit pouze jednu knihu, i když festivalové slevy byly velmi lákavé. Ale s malou zvědavkou, co má oči i na zádech, se knihy na Vánoce nakupují moc těžko. Za to to byl ale královský úlovek, u stánku brněnského Hostu jsme se obě nechaly okouzlit úžasnou knihou Co se skrývá v našem těle. Recenzi s fotkami se pokusím udělat ještě do Vánoc, pokud se mi povede děti deponovat z domova 🙂 Hned večer jsme ji s Chlapem poctivě prolistovali a prohlédli, až bych si ji nejraději nechala pro sebe 🙂 

Knihex objektivem foťáku….

65. pole
65. pole
Raketa a Labyrint nesměli chybět
Poketo – graficky velmi vyvedené školní/předškolní pomůcky, jejich abeceda už je na mém wish listě pro následující rok
Host
Host – Éčko zkoumá knihu „Co se děje v našem těle“
Paseka a Martinusácká Ferrante taška v akci 🙂
Paseka
Baobab – kalendář od M. Šaška „T
Baobab
Má milovaná Běžíliška
Běžíliška
Nakladatelství Bylo nebylo

Naštěstí jsme stihly i papírenskou dílnu Ivy Baltaretu z blogu DIY projekty. Ten velmi doporučuji k uložení do oblíbených, především pro ty rodiče, kteří rádi tvoří rukodělné výrobky … nejen s dětmi. Éčko si hrdě domů vezla svůj vyzdobený deník/zápisník.

A já se budu těšit na další – osmý – ročník Knihexu … v létě? Na Štvanici?

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *