Čteme dětem / Dům myšek – Pouť

Když se tak dívám do historie, delší dobu jsem nedala žádný knižní tip na dětskou literaturu. Dnes to vynahradím jednou žhavou novinkou, teplou ještě z tiskárny. Je  tu  Dům  myšek – Pouť.

Dům myšek zas a znovu

Před nedávnou dobou dobou jsme se dočkali dalšího, v pořadí už čtvrtého, pokračování milovaného Domu myšek. Holandská autorka Karina Schaapman vezme myší kamarády Sama a Julii na pouť.

Myší kolonie se připravuje na velkou událost – přijela k nim pouť. Myší děti Sam a Julie pozorují, jak se staví jednotlivé atrakce, plánují si, co na pouti zažijí a co si koupí dobrého. Jedna důležitá věc jim ale chybí, a to jsou peníze na vstupenky. S pomocí jejich známého – myšáka vetešníka – si zkusí, jaké je to vydělat si finance vlastní silou a důvtipem.

Sam a Julie na pouti

Co na pouti nakonec zažijí? Jaké atrakce si vyzkouší, ochutnají vytouženou cukrovou vatu a s kým se  nakonec potkají? A co strašidelný zámek a horská dráha?

Kniha je ve stejném formátu jako Dům myšek – cirkus, hřbet opět krásně barevně ladí s obálkou, bude se nám krásně vyjímat v knihovně. Kdo nemá první 3 knihy, vůbec nevadí jednotlivé příběhy na sebe nenavazují. Navíc je na začátku každého Domu myšek krátká kapitola, která uvede nováčky do obrazu. Příběh je velmi čtivý, psaný v jednoduchých větách, dobře pochopitelný i pro malé děti. Na ty naše bude čekat pod stromečkem, ale věřím, že bude mít stejný úspěch jako předcházející knihy.

Dům myšek – Pouť opět vydává Meander, na jejich stránkách najdete spoustu krásné literatury nejen pro děti. S jakoukoliv jejich knihou neuděláte chybu, je to jedno z mých TOP  nakladatelství.

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *