Jak se nakupuje „non toxic“ aneb mobilní aplikace GreenScan

Když jsem před několika měsíci založila tenhle blog, měl sloužit jako odkazovník pro mé dětné přátele. Často mě někdo z nich kontaktoval s dotazy na knihy pro děti/výstavy/výtvarné herny v Národní galerii/atd.. Jako jednodušší varianta se mi jevilo poslat odkaz na tyto moje „malé radosti“ než každému vypisovat, jestli koupit Dům myšek nebo Zuzu v zahradách, jít na výstavu tam či onam a nebo v které dny že to je ta výtvarka v Národní galerii. 
Jenže pak mi před pár dny přistál ve schránce email od Marie Füsselové z vývojového teamu nové mobilní aplikace GreenScan. Poprosila mě o malou spolupráci s propagací této nové appky. Po několika upřesňujících otázkách, na které mi bylo velmi rychle odpovězeno, jsem se rozhodla, že do toho tedy půjdu a tady je má první komerce 🙂 
Zdroj

GreenScan je nová „zelená“ aplikace, která svému uživateli dokáže podle čárového kódu zjistit, zda je jeho kosmetika „toxic“ či „non toxic“, jaké problémové složky obsahuje a navíc nabídne i zdravější alternativu. Na app storech jí ale nehledejte, zatím je ve fázi vývoje a aby byla uvedena v reálný život, potřebuje pomoc od svých potencionálních uživatelů. Na stránkách Hithitu (odkaz ZDE) běží kampaň, kde je možné přispět finanční částkou a pomoct teamu GreenScan vypustit aplikaci do světa. Jak je to u start-up projektů běžné, mimo dobrého pocitu získá každý přispěvatel i tématický eko-dárek.
Zdroj
Když jsem se (především kvůli dětem) začala víc zajímat o tom, co námi používaná kosmetika a drogerie obsahuje, chodila jsem často na nákupy s tahákem, kde jsem měla vypsané nejčastější toxické látky, které se v krémech/šamponech/pastách na zuby/pracích přípravcích … vyskytují. Kdyby bylo INCI kosmetiky napsané svahilsky, vyšlo by to nastejno, nerozuměla jsem tomu ani za mák. Později šmírák nahradil strýček google, ale i tak my nákupy trvaly a trvaly. Což se s dětmi za zády může proměnit v pěknou diskotéku 🙂 Za sebe můžu říct, že by mi takováhle aplikace hodně pomohla – nascanuji přes foťák čárový kód, sjedu přes GreenScan a hned vím, na čem jsem.
Zdroj
Zaujalo mě, že mimo seznamu škodlivých složek, nabídne aplikace i zdravější alternativu k výrobku. Právě tímto směrem jsem směřovala svoje dotazy, protože popravdě bych se docela bála střetu s reklamou výrobců a deklarovanou nezávislostí vývojářů. Budu raději citovat přímo Marii Füsselovou z GreenScanu: 
Nechceme absolutně nikoho prioritizovat. Uživatel aplikace si bude moci navolit sám jaké složení je pro něj nejlepší. Tedy pokud si uživatel navolí, cenu, jestli chce na suchou pokožku, jestli má např. obsahovat heřmánek nebo jiné ingredience atd. dle toho mu tam pak vyjede xy přípravků, řekněme třeba 10, které budou řazeny dle abecedy. Pokud si nic nezadá, budeme řadit přípravky dle abecedy, nebo nastavíme náhodný rating tak abychom nikoho nevyzdvihovali“. 
Pokud se povede GreenScan zrealizovat, bude celý zdarma i včetně aktualizací. Dostupný tedy každému uživateli, koho tato problematika zajímá. Koho tahle skvělá vychytávka zaujala, vzhůru na Hithit
Více informací:
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *