V rytmu přírody

Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že místo aviváže budu lít do pračky ocet, na hlavu si místo šamponu patlat bláto z marockého jílu a mazat děti bambucký máslem, velmi výrazně bych si zaťukala na čelo… Jenže pak k nám přišel první potomek a najednou má z toho navoněného oblečení vypraného v dětském prášku z reklamy vyrážku od hlavy k patě. A já se po zázračném krému v blyštivém obalu drbu jako zablešený pes. 

Postupem času v domácnosti i v koupelně eliminuji problémové přípravky, sice nejsem úplně non-toxic, ale pracuji na tom. A tak letěly do koše všechny ty „úžasné“ micelární vody a jejich místo zaujala růžová květová voda, místo krémů se složením delším než menu koktejlového baru mi stačí jednosložkové čisté oleje a prádlo nám voní po slunci a levandulovém éterickém oleji
Tak jsem se při svém objevování non-toxic světa dostala i k české ručně vyráběné kosmetice Biorythme. Za touhle značkou stojí vystudovaná chemička Aneta, která ve svém malém přírodním voňavém světě nabízí krémy, deodoranty a balzámy na rty. V jejích produktech nenajdete žádné konzervanty, ropné produkty, je 100% přírodní a vegetariánská. A především funguje!
Na jaře jsem objednala rovnou 3 krémy – Kakaové máslo a vanilku pro děti, krém na citlivou pleť pro Chlapa a Citronovou meduňku s chia olejem pro mě. 
Balíček dorazil obratem, krémy byly překrásně zabalené (super jako dárek), navíc v něm byl přiložen malý tahák se seznamem složek, kterým je při nákupu kosmetiky lepší se vyhnout. A ručně psaný osobní vzkaz musí potěšit snad každého. 
Krémy jsou v odolných plechových krabičkách, složení není přímo na krabičce, ale přiložené v malém organzovém sáčku. Krém s kakaovým máslem a vanilkou voní jako nejsladší dortík, ostatní dva mají příjemné nevtíravé aroma. Krémy mám doma asi dva měsíce a voní stále jako při prvním otevření. 
Ve složení najdete pouze bambucké máslo, čisté rostlinné a éterické oleje, krémy jsou tedy velmi hutné. Výhodou je jejich minimální spotřeba, tím, že neobsahují vodu, jsou hodně koncentrované. Mají se spotřebovat do půl roku od otevření, což i při pravidelném používání 2x denně opravdu nestihnu. I přes svoji máslovitou konzistenci se velice rychle vstřebávají a dají se použít i pod make-up. 
Biorythme budu rozhodně dál sledovat a těšit se na nové produkty, i když cesta od nápadu k finálnímu produktu není díky úřednímu šimlovi nic jednoduchého. 
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

2 thoughts on “V rytmu přírody

  1. Díky moc za tip. I když přiznám se, že krémy jsem už před delší dobou odložila, používám pleťové oleje, jak píšeš. Teď přes léto ani ty, nějak se teď nemažu ničím.
    Krémy občas použiju v zimě, když je mráz, přijde mi to takové lepší.
    Ale mrknu na jejich nabídku 🙂

  2. Kromě Biorythme už nemám doma jediný krém, tyhle jediné mi opravdu sedí. Na oleje nedám dopustit, hlavně při odličování. Kombinace růžová voda a mandlový olej je nepřekonatelná 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *