Pozvánka / Mini pro holky

Snad na všech mateřských či na děti zaměřených blozích se to hemží pozvánkami na letošní festival Mini. I když je to úzce žánrově zaměřená akce, náramně jsem si to s dětmi užila. Povedlo se mi na tajnačku koupit pár vánočních dárků, seznámit se a pohovořit s oblíbenými tvůrci, po dlouhé době se potkat s Janou z Omnifery a navíc si dát kávu a výborný cupcake od Lelí. Na jarní termín se vydám s malými společníky opět, jen místo do Kafkova domu to bude na Balabenku. 
Děti pomalu odrůstají, takže tu nebudou žádné tipy na kousátka, dečky, miminkovské oblečení  a povlečení nebo batolecí hračky. Chtěla bych ukázat, že i holky a kluci předškolního věku si na festivale najdou to svoje a nedá to žádnou velkou práci. 
Dámy mají přednost, na kluky se dostane příště.
První věc, pro kterou se vydám a hned pro dva kusy, jsou nože Opinel, které bude mít na svém stánku Kitchenette. Obě děti jsou zvyklé v kuchyni pomáhat, pro starší dceru není škrabka a nůž nic cizího a pomalu se blíží čas, kdy bude chtít mít nůž vlastní. Opinel skvěle padne do dětské dlaně, má kulatou špičku a kvalitní ocel. A aby to mladšímu synovi nebylo líto, i on dostane jeden vlastní. V jeho případě to bude používání s dopomocí, zatím mu chybí přirozený respekt k ostrým předmětům 🙂 Tajně doufám, že na festivalu bude i majitelka Markéta Pavleje, která stojí za celým foodblogem Kitchenette, její rodina a recepty jsou velkou inspirací. 
Shark in the Park je pražská značka originálního dětského oblečení, u které nenajdete žádné superhrdiny a růžové bonbonky. Jejich oblečení je městské, stylové, pohodlné s velkým důrazem na materiály. A tohle sako z mého výběru bych klidně brala i v dospělé verzi 🙂
Nové knižní studio Pop-pap mě zaujalo na první pohled. Knihy a papírenské zboží je vyráběno v malém nákladu a ručně. Knihy jsou interaktivní a rozvíjí fantasii a kreativitu. Například v knize Za pomocí lupy čtenář hledá na stránkách ukryté zvláštnosti.
NILAkids přiveze na Mini dětské laky na nehty. Osobně nejsem velkým fandou lakování nehtů u malých dětí (a to nejsem žádný puritán), ale Nila laky jsou netoxické a hlavně omyvatelné vodou. Navíc krabičku si mohou děti vybarvit jako omalovánky. 
Meander je moje srdcové vydavatelství, co vydaná kniha, to záruka kvality a skvost. A na festivalu představí nový díl Domu myšek – Sam a Julie a cirkus. O předchozích dvou dílech jsem psala zde. A na koho se nedostane, ten může zajít na Svět knihy
Vybrat jednu věc od eshopu Chytrá opička je nemožné. Pestrá nabídka kreativních hraček, montessori pomůcek, puzzle, stavebnic nebo knih z něj dělá jeden z nejlépe vybavených eshopů, kde se dá koupit vše, po čem dětské srdce touží. Mému vkusu sedí hračky a kreativní sady od francouzské značky Djeco, puzzle v různých podobách vyhledávají obě děti a tenhle slon je opravdu překrásně ilustrovaný.
Ke slovenské slow fashion značce Cila jsem se dostala přes dospělé oblečení. Na jejich instagramu mě okouzlily jejich košeloidy, které mají i v dětském provedení. Střihově vychytané šaty, které se hodí do divadla i do zoo. Navíc vydrží přes několik velikostí – nejdříve jako šaty, potom jako tunika. 
Od Zuzany Havlíčkové, která stojí za značkou Lumpka, mají děti doma princeznovskou korunku a indiánskou čelenku. Kupovala jsem je právě na minulém ročníku Mini a úspěch byl u obou dětí. I teď po půl roce je korunka s čelenkou častým doplňkem jejich her. Naší malé princezně by se náramně hodil cestovatelský kufřík ze stejné látky jako korunka. Protože na cesty autem/vlakem je potřeba mít všechny své hračky stále po ruce.
Výběr zakončím Houpacím prknem, které se přejmenovalo na Utuku. Na festivale představí novou houpačku Spectra, která se může lehce změnit na prolézačku, tunel, most nebo stoleček. 
Tuhle krásu a spoustu dalšího najdete a zakoupíte na festivalu Mini 12. – 14.5. v hale C Balabenka. 
A příště zase něco pro malé pány, bude z čeho vybírat. 
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *