Velikonočně…

Velikonoce…
Chystáme se už od pondělí, začalo se perníčky a tématickými omalovánkami…

V úterý Pedagogicko-psychologická poradna, perníčky snědeny, povedlo se mi uchránit malou krabičku na velikonoční víkend.

Výzdoba na velikonoce v režii dětí

Ve středu barvení vejdunků…
Jsou poněkud abstraktní a netradiční, ale dětem do toho nevstupuji, ať si udělají výzdobu podle svého gusta a mají dobrý pocit z toho, že se podílejí na chodu domácnosti.

Což mě vede k malému zamyšlení… Nemáme doma „instagramovou“ vystajlovanou skandinávskou minimalistickou výzdobu, ač by se mi to třeba i líbilo. Pro mě by to ale znamenalo, že celé Velikonoce padnou na má bedra a děti se de facto vůbec nezapojí. Oni potřebují barvy a pestrost a pokud bych je nenechala cokoliv připravit, příště bych už na žádné tvoření nenalákala. Nerada bych, aby měly pocit, že jejich práce je nedostatečná a není natolik hezká, aby si jí na pár dní doma nevystavily. Jak to máte doma Vy? Je vánoční/velikonoční/sváteční výzdoba ve Vašich rukách a je tedy vkusná a stylová? Nebo je to v režii dětí?

Ve čtvrtek pečení jidášku…

V pátek nechávám ratolesti s Chlapem doma a mizím do soboty na dámskou jízdu 🙂

Krásné Velikonoce všem! 

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

3 thoughts on “Velikonočně…

  1. Haha, kdyby byla jakákoli výzdoba na mě, nemáme žádnou. Dokud jsme neměli děti, úspěšně jsem tohle všechno ignorovala. Takže minimalistická výzdoba nebude nikdy, zatim je nedostižná meta ozdobit jakkoli jakýkoli vajíčko, aby zůstalo jakžtakž vcelku.
    Jinak tu včerejší akci jsem zaznamenala, ale měli jsme zrovna očkování, tak jsem se ani neozvala. Tak jindy. A hezký Velikonoce!

  2. Taky varianta 😀 I rozbité vajíčko se počítá.
    Včera to bylo fajn, i když popravdě na naše děti až moc lidí. Trochu se divím, že jsem je dopravila domů kompletní. Příležitostí potkat se bude ještě dost.
    Užijte si Velikonoce, ať s vajíčky nebo bez nich 🙂

  3. Dobrý den vážená paní Jano, nejdříve bych rád i Vám a Vaší rodině popřál požehnané Velikonoce stávené v Boží blízkosti. Moc se mi líbí Váš přístup k dětem v souvislosti s Velikonocemi. Ono sice lze i takhle malým děten říct proč je vlastně slavíme, že je to na památku ukřižování Krista a jeho vzkříšení. Ale je otázka zda to bude něco platné, protože chápaní toho co dospělí dětem sdělují je u nich omezené. To je proto, aby mohli mít šťastné dětství, nerušené problémy dospělých. Ale zdobení vajíček, pletení pomlázky a pak následné koledování, to je ten správny způsob jak dětem přiblížit tento výjimečný svátek, aby i oni měli z toho vzkříšení Krista radost. A nemusí o něm zatím vědět nic. Rád bych i Vás pozval na můj web na adrese: http://poznamkyv.sweb.cz, ale dejte si prosím pozor na to, ať máte na začátku http a ne https. S tím s totiž nefunguje. Doufám, že i Vám se bude můj web líbit a tak se na něj budete časem vracet. To je vše, hezký den, Váš Václav Strach.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *