Čteme dětem / Z domu a zahrady

Matěj a Hanka jsou sourozenci, kteří s tátou a mámou obývají velký starý dům. K domu patří navíc rozlehlá tajuplná zahrada. Díky fantazii obou dětí celý svět ožívá a odehrávají se v něm neuvěřitelná dobrodružství. 

Každá kapitola obsahuje nový příběh, který je plný touhy po objevování a radosti ze hry. Praskliny ve starých zdech tak obývají tajuplná zvířátka, kolíčky na prádlo se proměňují v hejno ptáčků, děti v zahradě zabydlují domky z dýní…

V příbězích se navíc zahrada periodicky mění podle ročního období a kniha tak běží od jara do jara. Nenásilně tak dětem ukazuje přirozený koloběh roku. 
Celá kniha je doplněna vyšívanými „ilustracemi“ Evy Volfové. Z drobných kusů látek, knoflíků a bavlnek jsou vytvořené každodenní běžné výjevy. Dospělý čtenář si může znovu užít pocit dětství, kdy se i s malou skleněnou kuličkou může zažít spousta zábavy. Stačí mít jen otevřené oči a hlavu. 

Kolem téhle knížky jsem v knihovně chodila už pár týdnů, měla jsem pocit, že se dětem nebude líbit. Vyšívané obrázky nemusí být pro každé dítě prvoplánově líbivé a zajímavé. Nakonec si jí E. přinesla sama a přečtenou jsme ji měli během dvou večerů před spaním, některé příběhy i několikrát. Ideální četba pro předškoláky.
Vydalo nakladatelství Baobab, napsala Olga Černá, ilustrovala Eva Volfová. 

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *