Raketou na dovolenou

Vydání nového dílu (už 11.!) časopisu Raketa mělo nakladatelství Labyrint dokonale naplánováno na Mezinárodní den dětí. A 1. června přistálo ve schránce i nám. 
Protože se blíží léto a prázdniny, celý díl je tématicky věnován cestování, dovolené a výletům. Putovat se bude po vlastech českých i do zahraničí. Autorem obálky je tentokrát Michal Bačák, mladý talentovaný ilustrátor, který je nominovaný na cenu Czech grand design v kategorii Ilustrátor roku 2016. Krásný rozhovor s ním najdete ZDE. Cestovatelská obálka je laděná do bílo-červeno-modré barvy, plná drobných a vtipných detailů a rozhodně zasluhuje větší pozornost.

Když cestovat, tak ve velkém. A to Raketa umí…
Nesmí chybět pravidelná dávka komiksů – Dobrodružství Rockyho & Terky, Matylda a růžovej vlk a Doktor racek.

I v tomhle díle je dávka luštění a hlavolamů, například jízda Orient expresem. I vystřihovánka je cestovatelská – parník s kapitánem a lokomotiva s průvodčím. 
Časopis je plný důležitých informací na cesty – co si zabalit a co naopak nechat doma. jak se chovat na cestách, co je to bedekr nebo čím se kde cestuje a že to nemusí být jen auto nebo vlak. Skvělá je dvojstránka o slavných českých cestovatelích nebo nejčastější anglické fráze pro malé dobrodruhy. Mimo toto všechno obsahuje Raketa ještě mnohem víc informací a zábavy ve skvěle zpracovaném grafickém kabátě. 
Bonusově je k časopisu přiložen i malý A5 sešit s názvem „Do vlaku“, který je plný rébusů a luštění, ideální na dlouhé cesty nejen vlakem. Hledání rozdílů nebo labyrinty zvládnou už předškoláci, na některé křížovky budou mladší děti potřebovat pomoc dospělého. Šikovný předškolák/prvňák si s většinou úkolů ale poradí sám. Celý sešitek ukrývá příběh, který se odehrává ve vlaku. Autorem je Michal Nikkarin Menšík, který kromě komiksových knih kreslí do Čtyřlístku příběhy Huberta a Huga. Tenhle bonus se Raketě hodně povedl, schovám ho dětem na plánované letní jízdy vlakem, ať je to stylové.  
Nová Raketa opět stojí za to, vyladěná od první do poslední stránky, v oblasti dětských časopisů bezkonkurenčně nejlepší záležitost. Na nadarmo má podtitulek časopis pro děti chytrých rodičů …

Časopis vychází čtvrtletně, předplatit je ho možné ZDE
Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *