Výstava/ Pojďte děti, budeme si hrát/Chvalský zámek

Jste v Praze? Hledáte místo, kde s dětmi strávit alespoň půlden mimo dosah slunce a v příjemném prostředí, kde se všichni zabaví? Zkuste Chvalský zámek, kde aktuálně probíhá výstava Leonardo – cesta do tvořivé mysli génia. Já se ještě vrátím k výstavě minulé s názvem Pojďte děti, budeme si hrát a na ni navazující interaktivní expozici Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka na zámku.

Výstavy pro děti na Chvalském zámku nejsou nic nového, na program pro děti, respektive celé rodiny je tu kladen velký důraz. Komentované pohádkové prohlídky, vzdělávací programy pro školy a školky, výtvarné dílny nebo víkendové „únikové“ hry dostaly zámek na top příčky lokalit, kam vzít děti za vkusnou a inteligentní zábavou v jakoukoliv roční dobu.

Pojďte děti, budeme si hrát

Vetší z výstav dostala svůj název podle oblíbeného dětského filmu Pojďte pane, budeme si hrát! A rozhodně se tady hrálo! Na dvou rozsáhlých patrech se děti (i rodiče) vyřádili u mnoha hlavolamů, dřevěných stavebnic, her jako jsou kuželky nebo trenažer minigolfu. Exponáty byly zapůjčeny z Vlastivědného muzea v Šumperku, množství plastu se omezilo na nezbytné minimum a drtivá většina hlavolamů i her byla ze dřeva.

Pro fajnšmekry a přemýšlivé hlavičky, které rády něco složitějšího, byla připravena stavba lomeného oblouku nebo pyramidy. Pro ty hravější pak třeba stolní verze klasické hry lodě (nekonečné hodiny fyziky s kostičkovaným papírem!) nebo sestřelování tanků. U našich dětí byl naprostý hit dřevěná verze klasických kuželek, kde nerušeně strávily ve společné kooperaci více než hodinu.

Křemílek a Vochomůrka na zámku

Dopsání a publikování tohoto článku už jsem nestihla v termínu konání obou výstav, vezmu to hlavně obrazem. Doufám, že to pro vás bude adekvátní pozvánka do tohoto benevolentního prostoru, kde jsou děti opravdu vítané.

Tři patra zábavy, vzdušného prostoru, mnoha místností a zákoutí, kde je radost pobýt. Chvalský zámek není žádná Popelka mezi výstavními prostory a sázka na dětského návštěvníka se tu opravdu vyplácí.

Chvalský zámek prakticky

Kde: Na Chvalské tvrzi 857, Praha 9 – Horní Počernice

Kudy: metro Černý most, poté autobusem na zastávku Chvaly

Kdy: denně 9:00 – 18:00

Až děti dostanete konečně ven, nezapomeňte se stavit na vynikající zmrzlině u pana Černouška! Tahle zmrzlina hravě strčí do kapsy některé hipster zmrzlinárny v centru Prahy 🙂

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *