Můj tip/Ponožkovýchova

Dneska mě nebudete mít rádi, ale já začnu otravovat s vánočními dárky 🙂 Doma nám totiž přistál jeden balík, který v sobě skrývá něco, co bohatě splňuje požadavky na dárek pro děti – je to neobvyklé, barevné, zábavné, edukativní a krásně zabalené. Českou dětskou ponožkovou výchovu v rukách pevně třímá Ponožkovýchova!

Klub pánů z Ponožkovic

Taky tak rádi nosíte barevné ponožky? Puntíky, pruhy, obrázky… K obleku, ke kraťasům i teniskám… Barevné ponožky dneska udávají trendy a kdo je neměl, jako by nebyl. Na trhu pro dospělé je několik velkých hráčů, kteří myslí nejen na design, ale i na vkus, materiál a kvalitu výroby jednotlivých kusů. Jedním z těch, kdo se snaží tenhle běžný kus oblečení povýšit o přidanou hodnotu, jsou i Ponožkovice. Jejich Klub pánů z Ponožkovic funguje jako převážně pánský (dámy prominou) exkluzivní spolek. Doutníček, cvikr, vestička, cylindr, sklenka whiskey do ruky a k tomu každý měsíc nový design ponožek na nohu. Jeho členové se nezdraví tajným podáním ruky, nýbrž jemným povytažením nohavice a odhalením vkusných barevných ponožek. A nejsou to žádná avokáda či donuty, ale stylové grafiky. Jak je vidno z fotogalerie, Klub pánů z Ponožkovic nedělá ostudu ani s business dress code.

Klub pánů z Ponožkovic funguje na principu předplatného – každý měsíc přijdou nové originální ponožky s průvodním dopisem. Design je pečlivě navrhován s ohledem na roční období, stejně tak jako materiál – bavlna, bambus i merino. Ponožky jsou tradiční vánoční dárek a členství v Klubu pánů z Ponožkovic je způsob, jak je darovat neobvykle a s láskou.

Ponožkovýchova aneb jak se stát ponožkovým kadetem

Protože Klub pánů z Ponožkovic funguje na výbornou, našel si svoje stálé zákazníky a těší se velké oblibě, vyvstala otázka, kam se posunout dál. Ponožkovice zacílili do jiných řad – na děti a přišli s vychytanou sadou Ponožkovýchova!

Kreativní sada pro děti Ponožkovýchova v sobě skrývá nejen příslušné oblečení, ale i spoustu zábavy (kdo by to byl do ponožek řekl!). Ono jenom samotné rozbalování je zážitek 🙂 Nejdřív je nutné přečíst průvodní dopis, který ponožkové kadety zasvětí do celého procesu. Jednotlivé části „magic boxu“ jsou očíslované a pouze pokud děti postupují podle návodu, plně ocení vychytané balení. Protože každá část je využitá a nevzniká tím žádný zbytečný odpad.

A co všechno v sadě najdete?

  • barevné ponožky
  • karetní hru Pestrý Hubert a Černý Petr
  • puzzle
  • snímatelné samolepky a hra „Obleč si ponožkového kavalíra“
  • místo pro návrh vlastních ponožek

Popravdě si neuvědomuji, že bych se kdy setkala s produktem, u kterého je balení takhle vymazlené a kde obal hraje stejně důležitou roli jako obsah. I díky tomu obdržela Ponožkovýchova ocenění Obal roku 2019. Pro mě naprosto neznámá soutěž, přitom v něm figurují velcí hráči trhu, u kterých je vidět, že myslí nejen na design, ale i na funkčnost a ekologii.

Z jedné části obalu vytvoříte stojánek. Vnitřní prostor v sobě ukrývá ponožky i obrázky gentlemanů připravených k „oblečení“ nálepkami, které se dají libovolně sloupávat a používat znovu. Děti tak mohou tvořit vlastní outfity. Tohle mě prostě baví! Když je vidět, že někdo myslí na každý detail, každý kousek balení dává smysl a nic tu není zbytečně.

Pro koho je Ponožkovýchova vhodná?

Pro všechny děti i rodiče, kteří ocení dobrý nápad, jsou hraví a aspoň trochu kreativní. A když budou děti starší aspoň tří let, užijí si všechny hry a zábavu, kterou sada ukrývá.

A co oceňuji já jako rodič? Když pominu už samotný proces rozbalování a zábavy, která dětem vydržela na celé propršené odpoledne i večer, jsou to hlavně ponožky 🙂 Trikolorní jsou za mě TOP z celé sady, děti si je šetří na 17. listopad. Celá výroba probíhá v České republice, což v době, kdy se mluví o podpoře lokálních výrobců a slow fashion je něco, na co je třeba se zaměřit. Konečně žádné levné ponožky z Číny, ale poctivá práce. Zatím mají za sebou dvoje praní a nutno říct, že beze ztráty kytičky. A to je E. vzala na tělocvik a T. na fotbal. Kdo rád podporuje tuzemský trh, měl by být na pozoru.

Stejné je to i s použitým materiálem – ponožky jsou buď bavlněné, bambusové nebo s příměsí merino vlny. Nebojte se, nekoušou 🙂 Konec nevábně vonícím nohám z polyesterových fusek!

Magic box je vyrobený z recyklovatelné lepenky, takže Ponožkovýchovou se neprodukuje žádný zbytečný plast a co nebudete chtít, skončí v kontejneru na papír.

Rozdáváme radost dál

Jo, tenhle článek je sponzorovaný v rámci barterové spolupráce s Ponožkovicemi. Můj vztah k různým spolupracím je dost striktní a většinu nabízených odmítám. Když už na něco přistoupím, musí to být produkt, který buď znám a mám vyzkoušený nebo je to něco zajímavého jako v případě Ponožkovýchovy. A pokud je to možné, snažím se domluvit nějakou výhodu i pro vás, čtenáře. Někdy je to slevový kód jako v případě Emušáků nebo nějaký produkt, většinou knihy. Žádné affil odkazy tu naštěstí nenajdete 🙂

Proto tu díky skvělé Olze z Ponožkovic můžu příští týden vyhlásit velmi bohatou soutěž 🙂 Máte se opravdu na co těšit…

A tady máte malé lákadlo…

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *