Soutěž/Víš, kde jsou děti stromů?

Trochu té návštěvnosti přesunutého webu půjdu naproti a pomůžu jí soutěží. To má Google rád a třeba mě pak bude ve vyhledávači házet i výš než na 10 stránku 🙂

Víš, kde jsou děti stromů?

Tentokrát to bude soutěž o knihu od mého dlouhodobého partnera Knihcentrum.cz, které jednomu z vás dopřeje krásnou publikaci pro mladší děti Víš, kde jsou děti stromů?, o které jsem psala nedávno tady.

Pravidla soutěže

Jak na to?

  • nechte mi tu komentář, co vaše děti a ekologie. Povídáte si s dětmi o ekologických tématech? Třídíte společně odpad? Šetříte vodu i energie?
  • přidejte EMAIL, BEZ NĚJ VÁS NEMÁM JAK KONTAKTOVAT! Bohužel pravidelně se stává, že někdo na email zapomene a já ho pak musím vyřadit z losování
  • soutěž poběží i na Instagramu a Facebooku, stačí mi nechat komentář, kde soutěžíte a já vás zařadím do slosování vícekrát. Každý informační kanál znamená jeden hlas

Za týden, tj. 14. 5. soutěž uzavřu a vylosuji jednoho vítěze, který obdrží tuhle krásnou knihu.

Hodně štěstí všem!

A ještě jedno promo okénko na závěr 🙂 Pokud se vám to tu líbí a rádi se vracíte, můžete mě podpořit letos poprvé v soutěži Mamablog 2019. Na hlavní stránce stačí scrolovat dolů a hlasovat v kategorii Lifestyle. Pro všechny zúčastněné je každý hlas velkou odměnou za to, že to, co dělají, má smysl.

Líbil se vám článek? Můžete ho poslat dál do světa...

15 thoughts on “Soutěž/Víš, kde jsou děti stromů?

    1. S dětmi třídíme odpad, snažíme se minimalizovat spotřebu vody („kbelík vody“). Staré oblečení nevyhazujeme, ale baví mě ho kreativně opravovat, vozíme vlastní nádoby na pití, abychom nepoužívali jednorázové. Ušila jsem pytlíky ze záclon a dcerka mě napodobuje a šije taky pomocí tupé jehly.

  1. Snažím se dětem ukazovat, že věci nejsou na jedno použití – díra na tričku se dá zašít, časopis slepit apod. Postupně se snad přesuneme i k dalším tématům.
    Přeji novým stránkám hodně věrných čtenářů.
    (Ivana.uh@post.cz)

    1. Syn je jeste maly, ale odpad tridime, snazime se nevyhazovat zbytecne jidlo a zpracovat, co jde. Kompostujeme. Chci ho vest k tomu, aby mel rad prirodu a chranil ji. Soutěžím na fb.

  2. Třídíme a snažíme se odpad ani nevytvářet, nakupujem v Bez Obalu, nepoužíváme chemii apod.

    1. Ahoj, tridime odpad, snazime se stare veci recyklovat, vytvarime hracky, zabavu i z veci na vyhozeni – rulicky od toaletniho papiru, vystrihujeme z casopisu, chystame se sit hracky pro psa ze stareho obleceni.

  3. Můj synek Toník třídí odpad od roku a půl. Vždy v sobotu nahází třídený odpad do tašek a pak jde s taťkou ke kontejnerům. Teď je mu pět a půl a poslední dobou ho nejvíc zajímá jak šetřit vodou. Po koupáni nevypouští vodu, ale poté s ní splachujeme záchod a moc ho mrzí, že ve městě nemůžeme chytat dešťovku a splachovat tou 😉 od mala mu říkám „můj malý ekologu“ :* Česko uklízí pravidelně. Třeba o víkendu ho napadne, že si místo hraní vezme rukavici a pytlík a jde po „neandrtálcích“(tak čuňátkům říkáme) sbírat nedopalky a odpadky kolem domu :/

  4. Snažíme se v rámci možností šetřit vodou a minimalizovat odpad. S dětmi jezdíme na akce Hnutí Brontosaurus, ekologické hry hrají v jednom kuse ,:-)

  5. Povídáme si, ale nejsem si jistá zda mě vůbec poslouchají. V přírodě se chovají hezky, jen doma na zahradě to docela vázne.

  6. No zatím moc ne….Ale žijeme v ekologickém domečku a na životní prostředí klademe velký důraz, tak doufám, že jí to přijde zcela automatické. 🙂

  7. Jsme příkladem :). Největší efekt má vlastní zkušenost..oprava nebo recyklace oblečení, hraček, výroba hraček z odpadu nebo z věcí okolo sebe. Moc ráda chodím s dcerou na trhy, používáme vlastní pytlíky i dcera má svůj kytickovy, do skleničky si nechá nabrat oříšky, mlsání. ..

  8. Děti jsou na ekologii ještě moc malé, ale už si všímají barevných kontejnerů, doma pytle s plasty, krabice s papíry apod. Já se učím žít více bez zbytečných obalů. děti určitě chceme ekologicky vychovávat.

    1. V domácnosti třídíme odpad. Zároveň se snažíme žít zero waste, hlavně se to týká plastů. Takže s dcerou nakupujeme do látkových sáčků a sklenic. Vodu šetřím. Voda z omyvání zeleniny jde na zahrádku ke stromu a voda po koupání dcerky jde do kýble na splachování. Myslím, že je důležité učit děti tyto věci od mala, aby jim to přišlo přirozené. Musíme se o Zemi také starat a nejen čerpat..

  9. Třídění a šetření vody je u nás samozřejmostí, dále se snažíme neplýtvat jídlem a hodně věcí a hraček kupujeme z druhé ruky 🙂

  10. S detmi se od malicka bavime o tom, jak setrit a jak se chovat k prirode. Tridime odpadky, pestujeme si nektere plodiny, v kterych jsme sobestacni a holky pleji, zalevaji a staraji se (a pak samozrejme i rady papaji), naucili se setrit vodou, se zbytecnym svicenim jeste trochu bojujeme, ale jinak my s manzelem svitime, jen kdyz to potrebujeme. Obleceni maji krom opravdu par vecem zdedene nebo koupene v sekaci (v podstate jsme obleceni jen ze sekace) a ac mame velkou lednicku, tak ji mame skoro prazdnou a jime jen tak, aby se nic nezkazilo. Za knizku bychom byly moc radi, mame uz prvni dil a milujeme ji a tak moc jsme se dozvedeli, ze by to byla obrovska radost, kdybychom ji meli v knihovne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *